reklama

  • 150 g měkký kozí sýr
    nebo vegetariánská alternativa
  • 1 lžíce dijonská hořčice
  • 50 ml cider
  • 6 ks jarní cibulka
    nakrájená
  • 1 ks vejce
  • 400 g kváskový chléb
    nakrájený na silné plátky
  • 1 ks (asi 140 g) červená řepa
    oloupaná
  • 1/2 svazku kopr
    nasekaný
  • 1 ks citron
    šťáva vymačkaná
  • potočnice, polníček nebo rukola
    k podávání

Nutriční hodnoty: Na porci

  • kcal465
  • tuky14g
  • nasycené8g
  • sacharidy59g
  • cukry7g
  • vláknina4g
  • proteín23g
  • sůl2.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril na střední stupeň. Ve velké míse prošlehejte sýr, hořčici, cider, jarní cibulku a vejce, dokud se nespojí, a dejte stranou.

  • krok 2

    Plátky chleba položte na velký plech a na několik okamžiků pod grilem opečte z jedné strany. Otočte a lžící naneste směs s kozím sýrem na neopečenou stranu. Dejte zpět pod gril na 8–10 minut nebo až budou tousty opečené dozlatova.

  • krok 3

    Červenou řepu nahrubo nastrouhejte nebo nakrájejte na velké kousky a nahrubo rozmixujte ve food processoru. Přidejte polovinu nasekaného kopru a citronovou šťávu a promíchejte, aby se vše spojilo.

  • krok 4

    Podávejte tousty přelité lžící červené řepy a posypané zbylým nasekaným koprem. Potočnici, polníček nebo rukolu podávejte zvlášť.

reklama
reklama
reklama
reklama