Letní variace na velšský sýrový toust
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření -
- Velmi snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 150 g měkký kozí sýrnebo vegetariánská alternativa
- 1 lžíce dijonská hořčice
- 50 ml cider
- 6 ks jarní cibulkanakrájená
- 1 ks vejce
- 400 g kváskový chlébnakrájený na silné plátky
- 1 ks (asi 140 g) červená řepaoloupaná
- 1/2 svazku koprnasekaný
- 1 ks citronšťáva vymačkaná
- potočnice, polníček nebo rukolak podávání
- kcal465
- tuky14g
- nasycené8g
- sacharidy59g
- cukry7g
- vláknina4g
- proteín23g
- sůl2.4g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte gril na střední stupeň. Ve velké míse prošlehejte sýr, hořčici, cider, jarní cibulku a vejce, dokud se nespojí, a dejte stranou.
krok 2
Plátky chleba položte na velký plech a na několik okamžiků pod grilem opečte z jedné strany. Otočte a lžící naneste směs s kozím sýrem na neopečenou stranu. Dejte zpět pod gril na 8–10 minut nebo až budou tousty opečené dozlatova.
krok 3
Červenou řepu nahrubo nastrouhejte nebo nakrájejte na velké kousky a nahrubo rozmixujte ve food processoru. Přidejte polovinu nasekaného kopru a citronovou šťávu a promíchejte, aby se vše spojilo.
krok 4
Podávejte tousty přelité lžící červené řepy a posypané zbylým nasekaným koprem. Potočnici, polníček nebo rukolu podávejte zvlášť.