reklama

Suroviny

  • 175 g lískové ořechy
  • 300 ml smetana ke šlehání
  • 300 ml plnotučné mléko
  • 100 g muscovado cukr světlý
  • 3 žloutky

Čokoládová omáčka

  • 150 ml smetana ke šlehání
  • 1 lžička káva instantní
  • 100 g čokoláda, nakrájená na kousky
  • 1 lžíce lískooříškový likér např. Frangelico

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ořechy opékejte na suché pánvi 5 minut dozlatova. Nechte vychladnout. 25 g nakrájejte nahrubo a dejte stranou. Smetanu, mléko a cukr zahřejte v pánvi téměř k varu. V malé misce ušlehejte žloutkya následně zalijte trochou horké smetany a znovu prošlehejte.

  • KROK 2

    Nalijte vaječnou směs do kastrůlku a zvolna vařte asi 8-10 minut, dokud nebude dostatečně hustá, podobně jako pudink. Postavte středně velkou misku nad další misku s ledovou vodou. Jakmile pudink zhoustne, sceďte ho do mísy a poté vmíchejte 150 g lískových oříšků. Nechte trochu vychladnout, poté směs nalijte do mixéru a vyšlehejte do hladka. Nalijte do výrobníku zmrzliny a počkejte, než se zmrzlina narmazí. Uchovávejte v mrazáku až jeden měsíc.

  • KROK 3

    Na omáčku svařte smetanu s kávou. Sundejte z plamene a vmíchejte čokoládu, dokud se zcela nerozpustí, a pak vmíchejte likér.

  • KROK 4

    Kopečky zmrzliny podávejte v miskách a navrch ozdobte čokoládovou omáčkou a sekanými oříšky.

reklama
reklama
reklama
reklama