Litá buchta s borůvkami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 12 porcí
Přejít na suroviny
- 400 g hladká mouka
- 250 g cukr
- 4 ks. vejce
- 215 ml olej
- 250 ml mléko
- 8 g prášek do pečiva
- 500 g borůvky
- kcal320
- tuky15g
- nasycené2g
- sacharidy40g
- cukry20g
- vláknina2g
- proteín5g
- sůl0.1g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.
krok 2
Omyjte borůvky pod tekoucí vodou a osušte na papírové utěrce. Třetinu ovoce dejte stranou a zbytek posypte troškou mouky.
krok 3
Zbylou mouku smíchejte s práškem do pečiva. V samostatné misce vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte mléko a olej. Vzniklou hmotu smíchejte se suchými přísadami. Na závěr vhoďte borůvky posypané moukou.
krok 4
Těsto s borůvkami nalijte do připravené koláčové formy. Navrch poklaďte zbytkem ovoce. Pečte 45 minut, dokud nebude špejle čistá.
krok 5
Vychladlý koláč vyjměte z formy a posypte moučkovým cukrem.