reklama

  • 400 g hladká mouka
  • 250 g cukr
  • 4 ks. vejce
  • 215 ml olej
  • 250 ml mléko
  • 8 g prášek do pečiva
  • 500 g borůvky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal320
  • tuky15g
  • nasycené2g
  • sacharidy40g
  • cukry20g
  • vláknina2g
  • proteín5g
  • sůl0.1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 180°C. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložte pečicím papírem.

  • krok 2

    Omyjte borůvky pod tekoucí vodou a osušte na papírové utěrce. Třetinu ovoce dejte stranou a zbytek posypte troškou mouky.

  • krok 3

    Zbylou mouku smíchejte s práškem do pečiva. V samostatné misce vyšlehejte vejce s cukrem. Přidejte mléko a olej. Vzniklou hmotu smíchejte se suchými přísadami. Na závěr vhoďte borůvky posypané moukou.

  • krok 4

    Těsto s borůvkami nalijte do připravené koláčové formy. Navrch poklaďte zbytkem ovoce. Pečte 45 minut, dokud nebude špejle čistá.

  • krok 5

    Vychladlý koláč vyjměte z formy a posypte moučkovým cukrem.

reklama
reklama
reklama
reklama