Lívance Red Velvet se smetanovým krémem a javorovým sirupem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
- 200 g hladká mouka
- 2 lžíce kakao
- 1 lžička prášek do pečiva
- 1 lžíce cukrtřtinový
- ½ lžičky vanilkový extrakt
- 230 ml mléko
- 3 ks vejce
- 25 g máslorozpuštěné + na smažení
- červené barvivo
K podávání
- 100 g krémový sýr
- 4 lžíce javorový sirup
- 100 g čokoládapecky nebo pokrájená
- cukrmoučkový
- 1 hrst borůvky
- kcal585
- tuky28g
- nasycené16g
- sacharidy67g
- cukry29g
- vláknina4g
- proteín15g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Všechny ingredience na lívance (kromě potravinářského barviva) smíchejte ve velké míse a důkladně prošlehejte do hladka. Pak přidejte malé množství červeného potravinářského barviva a znovu promíchejte. Přidávejte další barvivo, dokud nebude těsto sytě červenohnědé.
krok 2
Do velké nepřilnavé pánve dejte kousek másla a zahřívejte na středním plameni, dokud se nerozpustí a nezpění. Nalijte do pánve 2 polévkové lžíce těsta a zadní částí lžíce z ní vytvarujte kolo o průměru 8 – 9 cm. V závislosti na velikosti pánve můžete získat 2 nebo 3 lívance současně. Pečte 2 – 3 minuty na první straně, poté otočte a opékejte další 1 minutu na druhé.
krok 3
Troubu rozehřejte na nejnižší stupeň a upečené lívance naskládejte na plech, aby zůstaly v troubě teplé, zatímco dopečete zbytek. V malé misce smíchejte smetanový sýr či tvaroh a javorový sirup. Až budete podávat, vrstvěte a prokládajte palačinky směsí smetanového sýra a čokoládou. Posldní vrstvu bude tvořit smetanový sýr. Posypte moučkovým cukrem a čerstvými borůvkami.