reklama

  • 400 g chřest
  • 1 lžíce olivový olej
  • 4 filety losos
    cca 140 g každý filet (bez kůže)
  • 2 ks citron
  • 50 g máslo
    rozpuštěné
  • 6 lžic strouhanka
    hrubší
  • 1 lžíce černý pepř
    hrubě mletý nebo drcený
  • pažitka
    nasekaná

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal459
  • tuky29g
  • nasycené10g
  • sacharidy17g
  • cukry2g
  • vláknina2g
  • proteín33g
  • sůl0.65g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu předehřejte na 180 až 200 °C. Chřest vařte ve vroucí osolené vodě cca 1 minutu, následně sceďte a poté zchlaďte pod studenou tekoucí vodou a znovu ho sceďte. Do velké zapékací mísy dejte olivový olej, chřest a navrch filety lososa (zkontrolujte, jestli v mase nejsou kosti, případně je vytáhněte pinzetou).

  • krok 2

    Na krustičku smíchejte najemno nastrouhanou kůru z 1 citronu s máslem, strouhankou a pepřem, a touto směsí posypte lososa. Pak nakrájejte citrony na měsíčky, dvě třetiny umístěte okolo filetů a přímo na ně vymačkejte šťávu ze zbylých měsíčků.

  • krok 3

    Filety pečte přibližně 12 až 15 minut – měly by být pevné a světlé. Posypte pažitkou a ihned podávejte s novými bramborami přelitými máslem.

reklama
reklama
reklama
reklama