reklama

  • 1 salátová okurka
  • 500 g nových brambor
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 5 lžic olivového oleje
  • 4 kuličky jalovce
    jemně rozmačkané
  • 2 lžičky dijonské hořčice
  • 2 filety z lososa
    s kůží
  • 2 pár listů medvědího česneku
    nakrájené na proužky
  • citron
    jemně nastrouhaná kůra

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal737
  • tuky46.9g
  • nasycené0g
  • sacharidy44g
  • cukry0g
  • vláknina4.1g
  • proteín35g
  • sůl0.8g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Oloupejte, rozpulte a pomocí lžičky vyjměte semínka z okurky. Nakrájejte ji na plátky o tloušťce 1-2 cm.

  • krok 2

    Brambory nakrájejte na stejně velké kousky a vložte do hrnce s vroucí vodou, aby se vařily asi 10 minut, dokud nebudou měkké.

  • krok 3

    Zatímco se brambory vaří, připravte zálivku smícháním bílého vinného octa, 5 lžic olivového oleje, jalovcových bobulí a hořčice a vyšlehejte do husté emulze. Osolte a opepřete. Sceďte brambory a smíchejte je s zálivkou, dokud jsou ještě horké. Poté do salátu vmíchejte medvědí česnek, okurku a citronovou kůru.

  • krok 4

    Osmažte filety z lososa, kůží dolů, na horkém oleji, dokud kůže není křupavá a ryba správně propečená. Podávejte se salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama