
Losos s bramborovým salátem a medvědím česnekem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 1 salátová okurka
- 500 g nových brambor
- 1 lžíce bílého vinného octa
- 5 lžic olivového oleje
- 4 kuličky jalovcejemně rozmačkané
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 filety z lososas kůží
- 2 pár listů medvědího česnekunakrájené na proužky
- citronjemně nastrouhaná kůra
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal737
- tuky46.9g
- nasycené0g
- sacharidy44g
- cukry0g
- vláknina4.1g
- proteín35g
- sůl0.8g
Postup přípravy
krok 1
Oloupejte, rozpulte a pomocí lžičky vyjměte semínka z okurky. Nakrájejte ji na plátky o tloušťce 1-2 cm.
krok 2
Brambory nakrájejte na stejně velké kousky a vložte do hrnce s vroucí vodou, aby se vařily asi 10 minut, dokud nebudou měkké.
krok 3
Zatímco se brambory vaří, připravte zálivku smícháním bílého vinného octa, 5 lžic olivového oleje, jalovcových bobulí a hořčice a vyšlehejte do husté emulze. Osolte a opepřete. Sceďte brambory a smíchejte je s zálivkou, dokud jsou ještě horké. Poté do salátu vmíchejte medvědí česnek, okurku a citronovou kůru.
krok 4
Osmažte filety z lososa, kůží dolů, na horkém oleji, dokud kůže není křupavá a ryba správně propečená. Podávejte se salátem.