Losos s hořčično-celerovou kaší
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
- 2 filety z lososa
- 700 g celeruoloupaný a nakrájený na kousky jako brambory
- 2 lžičky hořčicehrubozrnné
- 2 lžičky šťávy z citronu
- 100 g baby špenátu
- olivový olej
- sůl
- pepřmletý
- cukr
- kcal236
- tuky13g
- nasycené2g
- sacharidy6g
- cukry0gs nízkým obsahem
- vláknina9g
- proteín25gbohatý na
- sůl0.98g
Postup přípravy
krok 1
Lososa lehce potřeme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem. Grilovací pánev vyložíme alobalem a na ni položíme lososa.
krok 2
Celer vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryté vaříme 12-15 minut do změknutí. Mezitím rozpálíme grilovací pánev na střední stupeň.
krok 3
Lososa grilujeme pět minut z každé strany. Mezitím scedíme celer a necháme si bokem 1 polévkovou lžíci vody z vaření celeru.
krok 4
Uvařený celer rozmačkáme dohladka, vrátíme zpět na plotnu a za občasného promíchání přidáme špenát a necháme jej zavadnout. V misce smícháme hořčici, citronovou šťávu, špetku cukru, sůl, pepř a 1 lžíci olivového oleje a dresink vmícháme do celeru se špenátem spolu s 1 lžící odložené vody z vaření celeru. Na talíři servírujeme kaši, na kterou položíme filet lososa.