reklama

  • 2 filety z lososa
  • 700 g celeru
    oloupaný a nakrájený na kousky jako brambory
  • 2 lžičky hořčice
    hrubozrnné
  • 2 lžičky šťávy z citronu
  • 100 g baby špenátu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
    mletý
  • cukr

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal236
  • tuky13g
  • nasycené2g
  • sacharidy6g
  • cukry0g
    s nízkým obsahem
  • vláknina9g
  • proteín25g
    bohatý na
  • sůl0.98g

Postup přípravy

  • krok 1

    Lososa lehce potřeme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem. Grilovací pánev vyložíme alobalem a na ni položíme lososa.

  • krok 2

    Celer vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryté vaříme 12-15 minut do změknutí. Mezitím rozpálíme grilovací pánev na střední stupeň.

  • krok 3

    Lososa grilujeme pět minut z každé strany. Mezitím scedíme celer a necháme si bokem 1 polévkovou lžíci vody z vaření celeru.

  • krok 4

    Uvařený celer rozmačkáme dohladka, vrátíme zpět na plotnu a za občasného promíchání přidáme špenát a necháme jej zavadnout. V misce smícháme hořčici, citronovou šťávu, špetku cukru, sůl, pepř a 1 lžíci olivového oleje a dresink vmícháme do celeru se špenátem spolu s 1 lžící odložené vody z vaření celeru. Na talíři servírujeme kaši, na kterou položíme filet lososa.

reklama
reklama
reklama
reklama