Losos s hořčično-celerovou kaší
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Suroviny
- 2 filety z lososa
- 700 g celeru, oloupaný a nakrájený na kousky jako brambory
- 2 lžičky hořčice, hrubozrnné
- 2 lžičky šťávy z citronu
- 100 g baby špenátu
- olivový olej
- sůl
- pepř, mletý
- cukr
Postup přípravy
- KROK 1
Lososa lehce potřeme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem. Grilovací pánev vyložíme alobalem a na ni položíme lososa.
- KROK 2
Celer vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryté vaříme 12-15 minut do změknutí. Mezitím rozpálíme grilovací pánev na střední stupeň.
- KROK 3
Lososa grilujeme pět minut z každé strany. Mezitím scedíme celer a necháme si bokem 1 polévkovou lžíci vody z vaření celeru.
- KROK 4
Uvařený celer rozmačkáme dohladka, vrátíme zpět na plotnu a za občasného promíchání přidáme špenát a necháme jej zavadnout. V misce smícháme hořčici, citronovou šťávu, špetku cukru, sůl, pepř a 1 lžíci olivového oleje a dresink vmícháme do celeru se špenátem spolu s 1 lžící odložené vody z vaření celeru. Na talíři servírujeme kaši, na kterou položíme filet lososa.