reklama

Suroviny

  • 2 filety z lososa
  • 700 g celeru, oloupaný a nakrájený na kousky jako brambory
  • 2 lžičky hořčice, hrubozrnné
  • 2 lžičky šťávy z citronu
  • 100 g baby špenátu
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř, mletý
  • cukr

Postup přípravy

  • KROK 1

    Lososa lehce potřeme olivovým olejem, dochutíme solí a pepřem. Grilovací pánev vyložíme alobalem a na ni položíme lososa.

  • KROK 2

    Celer vložíme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a přikryté vaříme 12-15 minut do změknutí. Mezitím rozpálíme grilovací pánev na střední stupeň.

  • KROK 3

    Lososa grilujeme pět minut z každé strany. Mezitím scedíme celer a necháme si bokem 1 polévkovou lžíci vody z vaření celeru.

  • KROK 4

    Uvařený celer rozmačkáme dohladka, vrátíme zpět na plotnu a za občasného promíchání přidáme špenát a necháme jej zavadnout. V misce smícháme hořčici, citronovou šťávu, špetku cukru, sůl, pepř a 1 lžíci olivového oleje a dresink vmícháme do celeru se špenátem spolu s 1 lžící odložené vody z vaření celeru. Na talíři servírujeme kaši, na kterou položíme filet lososa.

reklama
reklama
reklama
reklama