reklama

Suroviny

  • 1 balení instantní miso polévka
  • 2 stroužky česnek, utřený
  • 1 lžíce rýžový ocet nebo bílý vinný ocet
  • 100 g brokolice, nejlépe stonková, nakrájená na kousky a malé růžičky
  • 4 ks jarní cibulka, nasekaná
  • 100 g mungo výhonky
  • 2 velké hrsti potočnice, polníčku nebo baby špenátu (asi 50-85 g)
  • 240 g lososový filet bez kůže rozdělený na 2 kusy

Postup přípravy

  • KROK 1

    Polévkovou směs připravte ve velkém hrnci s 500 ml vody a přiveďte k varu s česnekem a octem. Přidejte brokolici a jarní cibulku, přikryjte poklicí a vařte 5 minut.

  • KROK 2

    Vmíchejte mungo výhonky a potočnici, vložte filety lososa a znovu přikryjte poklicí. Vařte 4 minuty, dokud se losos nezačne snadno rozpadat na kousky. Podávejte v miskách s vidličkou a lžící.

reklama
reklama
reklama
reklama