
Losos s miso zeleninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 balení instantní miso polévka
- 2 stroužky česnekutřený
- 1 lžíce rýžový ocetnebo bílý vinný ocet
- 100 g brokolicenejlépe stonková, nakrájená na kousky a malé růžičky
- 4 ks jarní cibulkanasekaná
- 100 g mungo výhonky
- 2 velké hrsti potočnice, polníčku nebo baby špenátu(asi 50-85 g)
- 240 g lososový filet bez kůžerozdělený na 2 kusy
Nutriční hodnoty: Na porci
- kcal282
- tuky15g
- nasycené3g
- sacharidy6g
- cukry4g
- vláknina5g
- proteín31g
- sůl1.2g
Postup přípravy
krok 1
Polévkovou směs připravte ve velkém hrnci s 500 ml vody a přiveďte k varu s česnekem a octem. Přidejte brokolici a jarní cibulku, přikryjte poklicí a vařte 5 minut.
krok 2
Vmíchejte mungo výhonky a potočnici, vložte filety lososa a znovu přikryjte poklicí. Vařte 4 minuty, dokud se losos nezačne snadno rozpadat na kousky. Podávejte v miskách s vidličkou a lžící.