Losos s miso zeleninou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 2 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 balení instantní miso polévka
- 2 stroužky česnek, utřený
- 1 lžíce rýžový ocet nebo bílý vinný ocet
- 100 g brokolice, nejlépe stonková, nakrájená na kousky a malé růžičky
- 4 ks jarní cibulka, nasekaná
- 100 g mungo výhonky
- 2 velké hrsti potočnice, polníčku nebo baby špenátu (asi 50-85 g)
- 240 g lososový filet bez kůže rozdělený na 2 kusy
Postup přípravy
- KROK 1
Polévkovou směs připravte ve velkém hrnci s 500 ml vody a přiveďte k varu s česnekem a octem. Přidejte brokolici a jarní cibulku, přikryjte poklicí a vařte 5 minut.
- KROK 2
Vmíchejte mungo výhonky a potočnici, vložte filety lososa a znovu přikryjte poklicí. Vařte 4 minuty, dokud se losos nezačne snadno rozpadat na kousky. Podávejte v miskách s vidličkou a lžící.