Losos s nudlemi a papájovou salsou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 papája, oloupaná a nakrájená na 1cm kostičky 1 cm
- 1 červená cibule, malá, nakrájená
- 1/2 ks zelená paprika, zbavená semínek a nakrájená
- 1/2 ks červená paprika, zbavená semínek a nakrájená
- 1 chilli paprička červená (zbavená semínek, pokud nechcete příliš ostré), jemně nakrájená
- 2 lžíce koriandr čerstvý, hrubě nasekaný
- 2 limeta z jedné limetky šťáva, druhá nakrájená na klínky (k servírování)
- 4 hnízda vaječné nudle
- 4 filety losos bez kůže a kostí
- 1 lžíce rostlinný olej
- 2 lžíce teriyaki omáčka
- 4 velké hrsti listový salát – směs
Postup přípravy
- KROK 1
Na salsu smíchejte v misce papája, cibuli, zelenou a červenou papriku, chilli, koriandr a limetkovou šťávu. Okořeňte a dejte stranou.
- KROK 2
Podle návodu na obalu uvařte nudle. Mezitím potřete filety lososa z obou stran olejem a poté okořeňte solí a pepřem. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a lososa opečte 3–4 minuty z každé strany, poté ho z pánve vyjměte. (Případně filety upečte na grilu a vedle nich dejte rozkrojenou limetu řezem dolů. Grilujte 2-3 minuty.)
- KROK 3
Nudle sceďte a promíchejte s teriyaki omáčkou.
- KROK 4
Naskládejte listy salátu a nudle na talíře. Navrch dejte lososa, lžící nalijte salsu a podávejte s klínkem limetky.