Losos s nudlemi a papájovou salsou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 papájaoloupaná a nakrájená na 1cm kostičky 1 cm
- 1 červená cibulemalá, nakrájená
- 1/2 ks zelená paprikazbavená semínek a nakrájená
- 1/2 ks červená paprikazbavená semínek a nakrájená
- 1 chilli papričkačervená (zbavená semínek, pokud nechcete příliš ostré), jemně nakrájená
- 2 lžíce koriandr čerstvýhrubě nasekaný
- 2 limetaz jedné limetky šťáva, druhá nakrájená na klínky (k servírování)
- 4 hnízda vaječné nudle
- 4 filety lososbez kůže a kostí
- 1 lžíce rostlinný olej
- 2 lžíce teriyaki omáčka
- 4 velké hrsti listový salát – směs
- kcal611
- tuky25g
- nasycené5g
- sacharidy57g
- cukry13g
- vláknina6g
- proteín40g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Na salsu smíchejte v misce papája, cibuli, zelenou a červenou papriku, chilli, koriandr a limetkovou šťávu. Okořeňte a dejte stranou.
krok 2
Podle návodu na obalu uvařte nudle. Mezitím potřete filety lososa z obou stran olejem a poté okořeňte solí a pepřem. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a lososa opečte 3–4 minuty z každé strany, poté ho z pánve vyjměte. (Případně filety upečte na grilu a vedle nich dejte rozkrojenou limetu řezem dolů. Grilujte 2-3 minuty.)
krok 3
Nudle sceďte a promíchejte s teriyaki omáčkou.
krok 4
Naskládejte listy salátu a nudle na talíře. Navrch dejte lososa, lžící nalijte salsu a podávejte s klínkem limetky.