reklama

  • 140 g kuskusu
  • 4 filety z lososa
    bez kůže
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce tahini pasty
  • 2 citrony
    1 odšťavněný a 1 nakrájený na měsíčky
  • 1/2 okurky
    nakrájené na malé kousky
  • 1 granátové jablko
    pouze semena
  • hladkolistá petržel
    nasekaná

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal506
  • tuky26g
  • nasycené4g
  • sacharidy31g
  • cukry7g
  • vláknina6g
  • proteín34g
  • sůl0.2g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Kuskus přendejte do velké žáruvzdorné mísy a zalijte 400 ml vroucí vody. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 8-10 minut odstát, zatímco budete připravovat rybu.

  • krok 2

    Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na střední teplotu. Filety lososa potřete olivovým olejem a opékejte 5 minut z jedné strany, nebo dokud nejsou do poloviny strany filetu neprůhledné. Filety opatrně otočte a pečte další 1-2 minuty, dorůžova.

  • krok 3

    Smíchejte tahini s citronovou šťávou a troškou vody a vytvořte omáčku.

  • krok 4

    Slijte přebytečnou vodu z kuskusu a vyklopte do mísy, přidejte okurku, semínka granátového jablka a petržel. Lososa podávejte na kuskusu s kolečky citronu na boku a přelitou omáčkou tahini.

reklama
reklama
reklama
reklama