
Losos s omáčkou tahini
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 140 g kuskusu
- 4 filety z lososabez kůže
- 1 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce tahini pasty
- 2 citrony1 odšťavněný a 1 nakrájený na měsíčky
- 1/2 okurkynakrájené na malé kousky
- 1 granátové jablkopouze semena
- hladkolistá petrželnasekaná
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal506
- tuky26g
- nasycené4g
- sacharidy31g
- cukry7g
- vláknina6g
- proteín34g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Kuskus přendejte do velké žáruvzdorné mísy a zalijte 400 ml vroucí vody. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte 8-10 minut odstát, zatímco budete připravovat rybu.
krok 2
Rozpalte velkou nepřilnavou pánev na střední teplotu. Filety lososa potřete olivovým olejem a opékejte 5 minut z jedné strany, nebo dokud nejsou do poloviny strany filetu neprůhledné. Filety opatrně otočte a pečte další 1-2 minuty, dorůžova.
krok 3
Smíchejte tahini s citronovou šťávou a troškou vody a vytvořte omáčku.
krok 4
Slijte přebytečnou vodu z kuskusu a vyklopte do mísy, přidejte okurku, semínka granátového jablka a petržel. Lososa podávejte na kuskusu s kolečky citronu na boku a přelitou omáčkou tahini.