reklama

  • 1 červená paprika
    velká, nakrájená na čtvrtky a zbavená semínek
  • kůra a šťáva z 1/2 malého citronu
  • 1 špetka uzená paprika
    použili jsme sladkou
  • 1 lžíce olivový olej
    extra panenský
  • 100 g baby špenát
  • 2 filety losos bez kůže
    každý filet á 140 g
  • 400 g cizrna
    1 plechovka

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal481
  • tuky25g
  • nasycené4g
  • sacharidy26g
  • cukry7g
  • vláknina7g
  • proteín39g
  • sůl1.02g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte gril, položte na něj čtrtky papriky slupkou dolů a grilujte 5 minut nebo dokud přádně nezčernají. Gril nechte stále zapnutý.

  • krok 2

    Papriky přendejte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte mírně vychladnout, potom je oloupejte a dužinu nakrájíte na proužky.

  • krok 3

    Dresink připravíte tak, že smícháte citronovou kůru, šťávu, uzenou papriku, olivový olej, podle chuti přidejte sůl a pepř. Polovinu dresingu promíchejte se špenátovými listy a rozdělte do 2 misek.

  • krok 4

    Lososa okořeňte a grilujte 5 minut nebo dokud nebude dostatečně propečený. Mezitím do hrnce přendejte sterilovanou cizrnu i s nálevem a ohřívejte po dobu 3-4 minut. Dobře sceďte a poté promíchejte se zbývajícím dresinkem a proužky papriky.

  • krok 5

    Ochucenou cizrnu lžící přendejte na špenát, navrch položte lososa a můžete servírovat.

reklama
reklama
reklama
reklama