reklama

Suroviny

  • 1 červená paprika, velká, nakrájená na čtvrtky a zbavená semínek
  • kůra a šťáva z 1/2 malého citronu
  • 1 špetka uzená paprika, použili jsme sladkou
  • 1 lžíce olivový olej, extra panenský
  • 100 g baby špenát
  • 2 filety losos bez kůže, každý filet á 140 g
  • 400 g cizrna, 1 plechovka

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril, položte na něj čtrtky papriky slupkou dolů a grilujte 5 minut nebo dokud přádně nezčernají. Gril nechte stále zapnutý.

  • KROK 2

    Papriky přendejte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte mírně vychladnout, potom je oloupejte a dužinu nakrájíte na proužky.

  • KROK 3

    Dresink připravíte tak, že smícháte citronovou kůru, šťávu, uzenou papriku, olivový olej, podle chuti přidejte sůl a pepř. Polovinu dresingu promíchejte se špenátovými listy a rozdělte do 2 misek.

  • KROK 4

    Lososa okořeňte a grilujte 5 minut nebo dokud nebude dostatečně propečený. Mezitím do hrnce přendejte sterilovanou cizrnu i s nálevem a ohřívejte po dobu 3-4 minut. Dobře sceďte a poté promíchejte se zbývajícím dresinkem a proužky papriky.

  • KROK 5

    Ochucenou cizrnu lžící přendejte na špenát, navrch položte lososa a můžete servírovat.

reklama
reklama
reklama
reklama