Losos s teplou cizrnou, paprikou a špenátovým salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 2 porce
Suroviny
- 1 červená paprika, velká, nakrájená na čtvrtky a zbavená semínek
- kůra a šťáva z 1/2 malého citronu
- 1 špetka uzená paprika, použili jsme sladkou
- 1 lžíce olivový olej, extra panenský
- 100 g baby špenát
- 2 filety losos bez kůže, každý filet á 140 g
- 400 g cizrna, 1 plechovka
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril, položte na něj čtrtky papriky slupkou dolů a grilujte 5 minut nebo dokud přádně nezčernají. Gril nechte stále zapnutý.
- KROK 2
Papriky přendejte do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte mírně vychladnout, potom je oloupejte a dužinu nakrájíte na proužky.
- KROK 3
Dresink připravíte tak, že smícháte citronovou kůru, šťávu, uzenou papriku, olivový olej, podle chuti přidejte sůl a pepř. Polovinu dresingu promíchejte se špenátovými listy a rozdělte do 2 misek.
- KROK 4
Lososa okořeňte a grilujte 5 minut nebo dokud nebude dostatečně propečený. Mezitím do hrnce přendejte sterilovanou cizrnu i s nálevem a ohřívejte po dobu 3-4 minut. Dobře sceďte a poté promíchejte se zbývajícím dresinkem a proužky papriky.
- KROK 5
Ochucenou cizrnu lžící přendejte na špenát, navrch položte lososa a můžete servírovat.