reklama

Suroviny

  • 1 cibule
  • 6 nakládaných okurek
  • 4 listy salátu
  • svazek petržele
  • 1 citron
  • 130 g zakysané smetany
  • 1 čl hořčice
  • 1 čl medu
  • sůl
  • pepř
  • 400 g lososa, filety
  • 1 pl olej
  • 4 housky

Postup přípravy

  • KROK 1

    Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Polovinu nakrájejte na jemné plátky na polevu a zbytek nasekejte nadrobno. Nakrájejte jednu okurku na porci na dlouhé tenké plátky. Zbylé okurky nakrájíme nadrobno.

  • KROK 2

    Listy hlávkového salátu a petrželky opláchněte a osušte. Hlávkový salát natrháme nahrubo, aby se listy později dobře vešly do závitků jako zálivka. Petrželku nasekáme nadrobno. Citron omyjeme, nakrájíme na poloviny a z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Druhou polovinu nakrájejte na měsíčky.

  • KROK 3

    Smíchejte zakysanou smetanu s 1 lžící citronové šťávy, hořčicí, medem, nakrájenými okurkami, cibulí a petrželkou, aby vznikla omáčka. Vše dochutíme jodizovanou solí a pepřem.

  • KROK 4

    Filet z lososa nakrájíme na tenké plátky. Poté plátky lososa osolte a opepřete. Smažíme na rozpálené pánvi s rozpáleným(!) řepkovým olejem asi 1 minutu z obou stran. Mezitím závitky rozřízneme a každou polovinu rolky potřeme připravenou omáčkou a poklademe listy salátu.

  • KROK 5

    Osmaženého lososa rozložíme na připravená dna závitků. Burgery ozdobte kolečky cibule a plátky okurky, poklaďte horními půlkami housky a burgery podávejte spolu s měsíčky citronu.

reklama
reklama
reklama
reklama