reklama

Na korpus

  • 50g hořká čokoláda 70%
    rozlámaná na kousky
  • 50g máslo
  • 1 zlatý sirup
  • 200g ovesné sušenky

Na čokoládovou pěnu

  • hořká čokoláda 70%
    nalámaná na kousky
  • mléčná čokoláda (minimálně 30%)
    nalámaná na kousky
  • 4 vejce
    žloutky a bílky oddělené
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 450 g čerstvé maliny

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal691
  • tuky52.1g
  • nasycené28.7g
  • sacharidy42.5g
  • cukry31g
  • vláknina5g
  • proteín10.4g
  • sůl0.6g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na sušenkový korpus vložte čokoládu s máslem a zlatým sirupem do misky a společně rozpusťte - buď šetrně nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě.

  • krok 2

    Sušenky vložte do sáčku a rozdrťte pomocí válečku do konzistence drobenky. Spojte rozdrcené sušenky s rozpuštěnou směsí čokolády a upěchujte na dno rozvíratelné dortové formy o průměru 23cm. Nechte asi hodinu ztuhnout v lednici.

  • krok 3

    Na pěnu rozpusťte nad vodní lázní nebo opatrně v mikrovlnné troubě hořkou a mléčnou čokoládu a nechte zchladnout. Elektrickým šlehačem ušlehejte bílky v čisté míse do tuha. V jiné míse čistými metlami ušlehejte smetanu ke šlehání aby držela pohromadě, ale ještě se neformovala ani do měkkých špiček.

  • krok 4

    Do směsi hořké a mléčné čokolády vmíchejte žloutky, poté do směsi jemně zapracujte metlou ušlehanou smetanu. Pokud čokoláda vypadá, že by se mohla srážet, pracujte rychle. Stěrkou opatrně vmíchejte sníh z bílků, směs rozetřete na sušenkový základ a vraťte přes noc do lednice. Nechte zcela zatuhnout.

  • krok 5

    Ztuhlý dort vyjměte z formy, ozdobte malinami a podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama