reklama

Suroviny

  • 284 ml vysokotučná smetana ke šlehání
  • 200 ml plnotučné mléko
  • 6 ks žloutek
  • 50 g cukr
  • 1 lžička muškátový oříšek, čerstvě nastrouhaný

Postup přípravy

  • KROK 1

    Zahřejte smetanu a plnotučné mléko v hrnci, dokud nezačnou vřít.

  • KROK 2

    Mezitím ve velké míse vyšlehejte žloutky s cukrem. Když je směs mléka a smetany připravená, za stálého šlehání ji postupně přilévejte ke žloutkům.

  • KROK 3

    Směs nalijte zpět do čisté pánve a za stálého míchání ji mírně zahřívejte asi 10 minut, dokud nezhoustne natolik, že se přichytává k zadní části lžíce. Výsledný krém přeceďte přes síto do jiné velké mísy, vmíchejte čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek a nechte vychladnout.

  • KROK 4

    Krém nechte zmrazit ve zmrzlinovači nebo ho nalijte do mrazuvzdorné nádoby a nechte asi 1,5 hodiny mrazit, aby zmrzl po okrajích. Zmrazené okraje vmíchejte do směsi a postup opakujte ještě dvakrát nebo dokud není zmrzlina hladká a hustá. Před podáváním nechte mrazit alespoň 4 hodiny.

reklama
reklama
reklama
reklama