Mac and cheese z květáku a makaronů
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Serves 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g makaróny
- 1 hlava květáku, rozlámaná na kousky
- 25 g másla
- 2 lžíice hladké mouky
- 2 lžičky anglické hořčice, prášková
- 450 ml mléka
- 100 g cheddaru, nastrouhaného
Postup přípravy
- KROK 1
Uvařte makarony podle návodu na obalu a na poslední 4 minuty přidejte květák.
- KROK 2
Na pánvi rozpustíme máslo, poté vmícháme mouku s hořčičným práškem a vaříme 2 minuty. Postupně za stálého míchání přilévejte mléko, abyste získali hladkou omáčku. Do omáčky přidejte tři čtvrtiny sýra a trochu koření.
- KROK 3
Makarony a květák sceďte a vmíchejte do sýrové omáčky. Přendejte do zapékací mísy, poté posypte zbylým sýrem a pod rozpáleným grilem nechte zezlátnout a bublat. Podávejte se zeleným salátem, chcete-li.