reklama

Suroviny

  • 250 g makaróny
  • 1 hlava květáku, rozlámaná na kousky
  • 25 g másla
  • 2 lžíice hladké mouky
  • 2 lžičky anglické hořčice, prášková
  • 450 ml mléka
  • 100 g cheddaru, nastrouhaného

Postup přípravy

  • KROK 1

    Uvařte makarony podle návodu na obalu a na poslední 4 minuty přidejte květák.

  • KROK 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, poté vmícháme mouku s hořčičným práškem a vaříme 2 minuty. Postupně za stálého míchání přilévejte mléko, abyste získali hladkou omáčku. Do omáčky přidejte tři čtvrtiny sýra a trochu koření.

  • KROK 3

    Makarony a květák sceďte a vmíchejte do sýrové omáčky. Přendejte do zapékací mísy, poté posypte zbylým sýrem a pod rozpáleným grilem nechte zezlátnout a bublat. Podávejte se zeleným salátem, chcete-li.

reklama
reklama
reklama
reklama