reklama

Suroviny

  • 8-10 ks maliny
  • 1 ks limeta, nasekaná na větší kousky
  • 2 lžičky krupicový cukr
  • 2 snítky máta, listy otrhané
  • led
  • 100 ml bílý rum
  • perlivá voda

Postup přípravy

  • KROK 1

    Maliny, limetku a cukr rozdělte do dvou vysokých sklenic a rozmačkejte jemným tloučkem nebo koncem barové lžičky. Ovoce by mělo začít pouštět šťávu, která se smísí s cukrem.

  • KROK 2

    Vložte polovinu lístků máty do dlaně jedné ruky a druhou rukou poklepejte na lístky – tím je narušíte natolik, aby se uvolnila jejich chuť. A vhoďte je do jedné z připravených skleniček. Totéž opakujte i se zbývající mátou a tu poté vhoďte do druhé sklenice.

  • KROK 3

    Do každé sklenice přidejte hrst ledu a poté rum. Promíchejte a dolijte perlivou vodou. Krátce promíchejte, dokud se vše nespojí, a ihned podávejte.

reklama
reklama
reklama
reklama