reklama

  • 250 g máslo
    změklé, navíc na vymazání
  • 175 g krupicový cukr
    zlatý
  • 5 vejce
    rozšlehané
  • 250 g mouka pšeničná hladká
    předem prosátá, plus další 2 lžíce
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva
  • 1 pomeranč
    kůra, plus 2 lžíce šťávy
  • 250 g marcipán
    hrubě nastrouhaný (nejlepší je, když je předem vychlazený)
  • 1/2 lžičky mandlová tresť
    (volitelné)
  • 200 g kandovaná třešeň
    půlená

Na ozdobu

  • 100 g moučkový cukr
    prosátý
  • mini čokoládová vejce

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal0
  • tuky0g
  • nasycené0g
  • sacharidy0g
  • cukry0g
  • vláknina0g
  • proteín0g
  • sůl0g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozehřejte troubu na 180 °C a vložte 24 košíčků do formy na muffiny.

  • krok 2

    Máslo a cukr ušlehejte elektrickým šlehačem do světlé a nadýchané hmoty. Přidejte vejce, 250 g mouky, prášek do pečiva, pomerančovou kůru a šťávu a vše prošlehejte, dokud nevznikne husté, krémové a rovnoměrně promíchané těsto.

  • krok 3

    Třešně obalte ve zbylé mouce a společně s nastrouhaným marcipánem a mandlovou trestí opatrně vmíchejte do těsta. Pomocí lžíce těsto vložte do košíčků a pečte 20–25 minut, nebo dokud dostatečně nenabydou a nezezlátnou. Nechte 10 minut vychladnout ve formě a poté položte na chladicí mřížku, aby dortíky zcela vychladly.

  • krok 4

    Moučkový cukr smíchejte s asi 1 lžící vody, abyste vytvořili ne příliš tekutou polevu. Vršky dortíčků touto ledovou polevou ozdobte a na každý položte asi 3 mini čokoládová vajíčka.

reklama
reklama
reklama
reklama