Markýzy s vanilkovým krémem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 50 ks
- 300 g máslo
- 100 g cukr moučka
- 1 g sůl
- 300 g hladká mouka
- 125 ml mléko
- 50 g cukr
- 10 g vanilkový cukr
- 200 g sušené mléko
- kcal450
- tuky30g
- nasycené18g
- sacharidy40g
- cukry20g
- vláknina1g
- proteín6g
- sůl0.2g
Postup přípravy
krok 1
Křehké těsto: 200 g studeného másla vložte do mísy nebo na vál a nožem ho nakrájejte na kousky. Přidejte moučkový cukr, sůl, mouku a rychle uhněťte v těsto. Těsto rozválejte na pečicím papíře na tloušťku cca 2 – 3 cm a vložte na 15 minut do lednice.
krok 2
Vykrajování koleček: Cukroví vykrajujte kulatým vykrajovátkem nebo skleničkou o průměru cca 5 cm. Skládejte je na velký plech vyložený pečicím papírem.
krok 3
Pečení: Předehřejte troubu na 180°C. Vložte do ni vykrájená kolečka a pečte 10 – 12 minut. Po upečení počkejte 2 – 3 minuty a pak je přendejte na mřížku, aby vychladla.
krok 4
Krém: V hrnci zahřejte mléko. Přidejte do něj 100 g másla a cukr - obyčejný a vanilkový a míchejte do rozpuštění. Když se všechny ingredience spojí, stáhněte mléko ze sporáku a nechte vychladnout. Když vychladne, přidejte do něj sušené mléko a vymíchejte (nebo vyšlehejte) směs na hladký krém. Krémem naneste na polovinu upečených koleček a druhou polovinou přiklopte.