
Máslo z medvědího česneku
váleček o váze 250g
Velmi snadné
Příprava
plus chlazení
Toto ochucené máslo je velmi univerzální – použijte ho na česnekový chléb, do kuřecí kapsy nebo rozpuštěné na grilovaném steaku či pečeném bramboru.
Přejít na suroviny
- 250 g nesoleného máslazměklého
- hrubozrnná mořská sůlpodle chuti
- 50 g listů medvědího česnekujemně nakrájené
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal92
- tuky10g
- nasycené6g
- sacharidy0g
- cukry0g
- vláknina0g
- proteín0g
- sůl0.3g
Postup přípravy
krok 1
Roztlačte máslo v misce se solí – začněte s 1/2 lžičkou, pak ochutnejte a přidejte více podle potřeby. Vmíchejte medvědí česnek.
krok 2
Pomocí pečicího papíru nebo potravinářské fólie vytvarujte a srolujte máslo do tvaru válce, pak zakruťte konce, aby vytvořily tvar bonbonu. Uchovávejte v chladu, dokud bude potřeba.