reklama

  • 250 g máslo
  • 500 g dušená šunka
  • 1 svazek petrželka
    najemno nasekaná
  • 1 špetka hřebíček
    mletý
  • 1 špetka žlutá hořčičná semínka
  • 1 lžíce jablečný ocet
  • tousty z venkovského chleba
  • kyselé okurky
    čatní nebo cibuláda

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal316
  • tuky29g
  • nasycené17g
  • sacharidy1g
  • cukry5g
  • vláknina0g
  • proteín14g
  • sůl2.05g

Postup přípravy

  • krok 1

    V malém kastrůlku rozpusťte na mírném plameni máslo a nechte ho ustát. Pak pomalu slijte čirý máslový tuk do misky, mléčnou tekutinu vylijte. Rozdělte šunku a nakrájejte ji na co nejjemnější proužky.

  • krok 2

    Smíchejte šunku s petrželkou, kořením, octem, dvěma třetinami přepuštěného másla a osolte. Rozdělte do 8 malých misek. Přitlačte a zplošťte povrch prsty, poté přelijte zbylým máslem. Až máslo zatuhne, přikryjte povrch potravináčskou fólií. V mrazničce vydrží až 3 měsíce.

  • krok 3

    Mraženou šunku vyndejte z mrazničky den před podáváním a nechte rozmrazit v lednici. Podávejte s toastem, okurkami a čatní.

reklama
reklama
reklama
reklama