Máslová šunka
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Serves 8
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g máslo
- 500 g dušená šunka
- 1 svazek petrželka, najemno nasekaná
- 1 špetka hřebíček mletý
- 1 špetka žlutá hořčičná semínka
- 1 lžíce jablečný ocet
- tousty z venkovského chleba
- kyselé okurky, čatní nebo cibuláda
Postup přípravy
- KROK 1
V malém kastrůlku rozpusťte na mírném plameni máslo a nechte ho ustát. Pak pomalu slijte čirý máslový tuk do misky, mléčnou tekutinu vylijte. Rozdělte šunku a nakrájejte ji na co nejjemnější proužky.
- KROK 2
Smíchejte šunku s petrželkou, kořením, octem, dvěma třetinami přepuštěného másla a osolte. Rozdělte do 8 malých misek. Přitlačte a zplošťte povrch prsty, poté přelijte zbylým máslem. Až máslo zatuhne, přikryjte povrch potravináčskou fólií. V mrazničce vydrží až 3 měsíce.
- KROK 3
Mraženou šunku vyndejte z mrazničky den před podáváním a nechte rozmrazit v lednici. Podávejte s toastem, okurkami a čatní.