reklama

Suroviny

  • 250 g máslo
  • 500 g dušená šunka
  • 1 svazek petrželka, najemno nasekaná
  • 1 špetka hřebíček mletý
  • 1 špetka žlutá hořčičná semínka
  • 1 lžíce jablečný ocet
  • tousty z venkovského chleba
  • kyselé okurky, čatní nebo cibuláda

Postup přípravy

  • KROK 1

    V malém kastrůlku rozpusťte na mírném plameni máslo a nechte ho ustát. Pak pomalu slijte čirý máslový tuk do misky, mléčnou tekutinu vylijte. Rozdělte šunku a nakrájejte ji na co nejjemnější proužky.

  • KROK 2

    Smíchejte šunku s petrželkou, kořením, octem, dvěma třetinami přepuštěného másla a osolte. Rozdělte do 8 malých misek. Přitlačte a zplošťte povrch prsty, poté přelijte zbylým máslem. Až máslo zatuhne, přikryjte povrch potravináčskou fólií. V mrazničce vydrží až 3 měsíce.

  • KROK 3

    Mraženou šunku vyndejte z mrazničky den před podáváním a nechte rozmrazit v lednici. Podávejte s toastem, okurkami a čatní.

reklama
reklama
reklama
reklama