reklama

Suroviny

  • 140 g máslo
  • 100 ml brandy
  • 300 ml mléko
  • 2 ks velké žloutky
  • 175 g světlý třtinový cukr
  • 150 ml vysokotučná smetana ke šlehání

Postup přípravy

  • KROK 1

    Máslo zahřívejte na malé pánvi a ve chvíli, kdy začně chytat oříškově hnědou barvu, ihned ho stáhněte z plotny, protože se bude dále zabarvovat. Vmíchejte do něj brandy a nechte vychladnout.

  • KROK 2

    V hrnci zahřejte mléko, ale nenechte ho vařit. Žloutky a cukr šlehejte v míse, dokud nezesvětlají. Za stálého šlehání přilijte horké mléko a vraťte do hrnce na mírném ohni. Vařte 3 až 4 minuty a celou dobu tuto pudinkovou směs míchejte dřevěnou vařečkou, dokud nezhoustne natolik, že se začne chystat na zadní stranu vařečky. Poté nechte vychladnout.

  • KROK 3

    Vyšlehejte smetanu do měkkých a nadýchaných špiček. Vmíchejte do ní brandy máslo a pudinkovou směs. Výslednou zmrzlinovou směs dejte ztuhnout do zmrzlinovače. Zmrzlina vám v mrazničce vydrží až 2 měsíce.

reklama
reklama
reklama
reklama