Chilaquiles v chilli mulato omáčce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce dýňová semínka
- 2 lžíce sezamová semínka
- 1 stroužek česnek, rozmačkaný
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 4 mulato chilli paprička, sušená, namočená v 250 ml vroucí vody
- špetka skořice
- 1 hřebíček
- 1 krajíc chleba
- 4 kuřecí prso, vařené, maso natrhané, pro vegetariánskou alternativu použijte Quorn
- 300 g tortilla chips, solené
- 100 g cheddar, nastrouhaný
- zakysaná smetana, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
V malé pánvi na mírném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Semínka, česnek a cibuli pár minut smažte. Z chilli papriček odstraňte stopky a do tekutiny přidejte k nim dalších 250 ml vody. V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte chilli papričky s cibulovou směsí, skořicí, hřebíčkem a chlebem dohladka.
- KROK 2
Zbývající olej rozehřejte na středně velké pánvi a omáčku na ní zahřívejte za stálého míchání, dokud nebude hustá a lesklá. Rozehřejte gril, zatímco vrstvíte tortilla chips a nakrájené kuře do zapékací mísy. Přelijete omáčkou a posypejte sýrem. Pečte dokud se sýr nerozpustí. Podávejte se zakysanou smetanou.