Chilaquiles v chilli mulato omáčce
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 6 porcí
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 2 lžíce dýňová semínka
- 2 lžíce sezamová semínka
- 1 stroužek česnekrozmačkaný
- 1 malá cibulenakrájená nadrobno
- 4 mulato chilli papričkasušená, namočená v 250 ml vroucí vody
- špetka skořice
- 1 hřebíček
- 1 krajíc chleba
- 4 kuřecí prsovařené, maso natrhané, pro vegetariánskou alternativu použijte Quorn
- 300 g tortilla chipssolené
- 100 g cheddarnastrouhaný
- zakysaná smetanak podávání
- kcal592
- tuky37g
- nasycené9g
- sacharidy38g
- cukry2g
- vláknina5g
- proteín30g
- sůl1.64g
Postup přípravy
krok 1
V malé pánvi na mírném ohni rozehřejte 1 lžíci oleje. Semínka, česnek a cibuli pár minut smažte. Z chilli papriček odstraňte stopky a do tekutiny přidejte k nim dalších 250 ml vody. V kuchyňském robotu nebo mixéru rozmixujte chilli papričky s cibulovou směsí, skořicí, hřebíčkem a chlebem dohladka.
krok 2
Zbývající olej rozehřejte na středně velké pánvi a omáčku na ní zahřívejte za stálého míchání, dokud nebude hustá a lesklá. Rozehřejte gril, zatímco vrstvíte tortilla chips a nakrájené kuře do zapékací mísy. Přelijete omáčkou a posypejte sýrem. Pečte dokud se sýr nerozpustí. Podávejte se zakysanou smetanou.