reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule, nakrájená
  • 1 stroužek česnek, rozmačkaný
  • 1 lžíce ras-el-hanout nebo marocká směs koření
  • 4 kuřecí prsa bez kůže, nakrájená
  • 300ml kuřecí vývar se sníženým obsahem soli
  • 400g konzervovaná cizrna, slitá
  • 12 sušené meruňky, nakrájené
  • 1 malý svazek koriandru, nakrájený

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a poté 3 minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek a koření a opékejte další minutu.

  • KROK 2

    Vložte kuře a vařte 3 minuty, poté zalijte kuřecím vývarem a přidejte cizrnu a meruňky. Vařte 5 minut nebo dokud není kuře propečené.

  • KROK 3

    Přimíchejte koriandr a ihned podávejte. Podávat lze s kuskusem a zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama