Dušené kuře po marocku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibule, nakrájená
- 1 stroužek česnek, rozmačkaný
- 1 lžíce ras-el-hanout nebo marocká směs koření
- 4 kuřecí prsa bez kůže, nakrájená
- 300ml kuřecí vývar se sníženým obsahem soli
- 400g konzervovaná cizrna, slitá
- 12 sušené meruňky, nakrájené
- 1 malý svazek koriandru, nakrájený
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a poté 3 minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek a koření a opékejte další minutu.
- KROK 2
Vložte kuře a vařte 3 minuty, poté zalijte kuřecím vývarem a přidejte cizrnu a meruňky. Vařte 5 minut nebo dokud není kuře propečené.
- KROK 3
Přimíchejte koriandr a ihned podávejte. Podávat lze s kuskusem a zeleným salátem.