reklama

  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 1 stroužek česnek
    rozmačkaný
  • 1 lžíce ras-el-hanout nebo marocká směs koření
  • 4 kuřecí prsa bez kůže
    nakrájená
  • 300ml kuřecí vývar se sníženým obsahem soli
  • 400g konzervovaná cizrna
    slitá
  • 12 sušené meruňky
    nakrájené
  • 1 malý svazek koriandru
    nakrájený

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal309
  • tuky6g
  • nasycené1g
  • sacharidy24g
  • cukry13g
  • vláknina5g
  • proteín40g
  • sůl0.66g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a poté 3 minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek a koření a opékejte další minutu.

  • krok 2

    Vložte kuře a vařte 3 minuty, poté zalijte kuřecím vývarem a přidejte cizrnu a meruňky. Vařte 5 minut nebo dokud není kuře propečené.

  • krok 3

    Přimíchejte koriandr a ihned podávejte. Podávat lze s kuskusem a zeleným salátem.

reklama
reklama
reklama
reklama