Dušené kuře po marocku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 1 cibulenakrájená
- 1 stroužek česnekrozmačkaný
- 1 lžíce ras-el-hanout nebo marocká směs koření
- 4 kuřecí prsa bez kůženakrájená
- 300ml kuřecí vývar se sníženým obsahem soli
- 400g konzervovaná cizrnaslitá
- 12 sušené meruňkynakrájené
- 1 malý svazek koriandrunakrájený
- kcal309
- tuky6g
- nasycené1g
- sacharidy24g
- cukry13g
- vláknina5g
- proteín40g
- sůl0.66g
Postup přípravy
krok 1
Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a poté 3 minuty opékejte cibuli. Přidejte česnek a koření a opékejte další minutu.
krok 2
Vložte kuře a vařte 3 minuty, poté zalijte kuřecím vývarem a přidejte cizrnu a meruňky. Vařte 5 minut nebo dokud není kuře propečené.
krok 3
Přimíchejte koriandr a ihned podávejte. Podávat lze s kuskusem a zeleným salátem.