Krůtí kari
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibulenakrájená na tenké plátky
- 10 g zázvorujemně nastrouhaného
- 3 stroužky česnekurozmačkané
- 300 g vařeného krůtího masa
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1,5 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička chilli vločekna prášek
- 0,5 lžičky kurkumy
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 400 ml kokosového mléka z plechovky
- 400 g cizrny z plechovky
- 1 lžíce hladkého arašídového másla
- čerstvý koriandrna podávání
- naan nebo rýžena podávání
- kcal458
- tuky27.7g
- nasycené16.6g
- sacharidy17.4g
- cukry5.8g
- vláknina6g
- proteín31.9g
- sůl0.29g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte olej ve velkém hrnci a na něm osmažte cibuli na středně nízkém ohni 8-10 minut, dokud nezměkne. Osolte, přidejte zázvor a česnek a smažte 1 minutu, dokud se nerozvoní. Přidejte krůtí maso spolu se suchým kořením a rajčatovým protlakem a smažte další 2 minuty, dobře promíchejte.
krok 2
Vlijte kokosové mléko a cizrnu (včetně tekutiny). Přidejte arašídové máslo, přiveďte k varu, snižte teplotu na mírný var a vařte 6-8 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.
krok 3
Posypte koriandrem a podávejte s rýží nebo chlebem naan.