reklama

  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 10 g zázvoru
    jemně nastrouhaného
  • 3 stroužky česneku
    rozmačkané
  • 300 g vařeného krůtího masa
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 1,5 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička chilli vloček
    na prášek
  • 0,5 lžičky kurkumy
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 400 ml kokosového mléka z plechovky
  • 400 g cizrny z plechovky
  • 1 lžíce hladkého arašídového másla
  • čerstvý koriandr
    na podávání
  • naan nebo rýže
    na podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal458
  • tuky27.7g
  • nasycené16.6g
  • sacharidy17.4g
  • cukry5.8g
  • vláknina6g
  • proteín31.9g
  • sůl0.29g

Postup přípravy

  • krok 1

    Rozpalte olej ve velkém hrnci a na něm osmažte cibuli na středně nízkém ohni 8-10 minut, dokud nezměkne. Osolte, přidejte zázvor a česnek a smažte 1 minutu, dokud se nerozvoní. Přidejte krůtí maso spolu se suchým kořením a rajčatovým protlakem a smažte další 2 minuty, dobře promíchejte.

  • krok 2

    Vlijte kokosové mléko a cizrnu (včetně tekutiny). Přidejte arašídové máslo, přiveďte k varu, snižte teplotu na mírný var a vařte 6-8 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne.

  • krok 3

    Posypte koriandrem a podávejte s rýží nebo chlebem naan.

reklama
reklama
reklama
reklama