Krůtí masové kuličky s citrusovým kuskusem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Suroviny
- 500 g mleté krůtí maso
- 2 lžičky z každého koření chilli, mletý kmín a mletý koriandr
- 1 lžička skořice
- 1 cibule, nakrájená nahrubo
- 1 pomeranč kůra nakrájená na kousky + kousky pomeranče
- 250 g kuskus
- 250 ml horký kuřecí vývar
- 2 lžičky olivový olej
- koriandr, nahrubo nasekaný
Postup přípravy
- KROK 1
Ve velké míse rukama pořádně promíchejte mleté maso, koření, cibuli a pomerančovou kůru. Ze směsi vytvarujte asi 20 masových kuliček velikosti vlašského ořechu.
- KROK 2
Kuskus dejte do mísy, zalijte horkým kuřecím vývarem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte 10 minut odstát.
- KROK 3
Na pánvi rozehřejte olivový olej. přidejte masové kuličky a opékejte za častého obracení asi 12 minut, dokud nezhnědnou a nepropečou se.
- KROK 4
Kuskus načechrajte vidličkou, vmíchejte nasekaný pomeranč, koriandr a trochu koření. Naskládejte na talíře a podávejte s masovými kuličkami.