Kuřecí pilaf s koprem a piniovými oříšky
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 250 g rýže basmati
- 2 lžíce olivový olej
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 kuřecí prsa bez kůže a kosti, nakrájené na malé kostky
- 1/2 lžičky nové koření
- 1 lžíce rajčatový protlak
- 400 ml kuřecí vývar
- malý svazek kopr, nasekaný
- 140 g mražené broad beans nebo sojové fazole, rozmražené pod horkou vodou
- 50 g piniové oříšky, orestované
Postup přípravy
- KROK 1
Rýži proplachujte, dokud voda nebude čirá, poté slijte. Na střední pánvi rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte 5 minut. Vmíchejte kuře, nové koření a rajčatový protlak a smažte další 2 minuty. Přidejte rýži, vývar a polovinu kopru a poté přiveďte k varu. Přikryjte, mírně stáhněte teplotu a duste 8 minut.
- KROK 2
Vmíchejte fazole a vařte další 2-3 minuty, dokud není rýže uvařená a tekutina se nevstřebá. Vmíchejte piniové oříšky a zbývající kopr s trochou koření.