reklama

Suroviny

  • 300 g hovězí maso, nakrájené na tenké plátky připravené na smažení
  • 2 cibule, nakrájená na silné kusy
  • 2 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na silné kusy
  • 1 lžíce rostlinný olej
  • 2 lžičky koření fajita
  • 8 tortilla wrap
  • 400 g konzervovaná rajčata krájená, s chilli a bylinkami
  • malý svazek koriandr čerstvý, nasekaný
  • zakysaná smetana nebo jogurt, k podávání, volitelné

Postup přípravy

  • KROK 1

    Rozpalte gril na vysokou teplotu a kousky hovězího masa, cibule a papriky rozložte do velké žáruvzdorné nádoby. Smíchejte olej a koření v malé misce a poté rukama potřete maso a zeleninu. Grilujte 10 minut, v polovině otočte, dokud není vše propečené a paprika a cibule nezačnou na okrajích černat. Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě nebo v troubě podle návodu na obalu.

  • KROK 2

    Mezitím vyklopte rajčata do síta a nechte 5 minut okapat šťávu. Šťávu vylitje, nakrájená rajčata smíchejte s většinou nasekaného koriandru a dochuťte. Pikantní hovězí maso se zeleninou, salsou a trochou zbylého koriandru zabalte do tortilly. Můžete podávat přelité lžící zakysané smetany nebo jogurtu.

reklama
reklama
reklama
reklama