Mexické wrapy s jednoduchou salsou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Hotové k podávání do 15 minut.
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 300 g hovězí maso, nakrájené na tenké plátky připravené na smažení
- 2 cibule, nakrájená na silné kusy
- 2 červená paprika, zbavená semínek a nakrájená na silné kusy
- 1 lžíce rostlinný olej
- 2 lžičky koření fajita
- 8 tortilla wrap
- 400 g konzervovaná rajčata krájená, s chilli a bylinkami
- malý svazek koriandr čerstvý, nasekaný
- zakysaná smetana nebo jogurt, k podávání, volitelné
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte gril na vysokou teplotu a kousky hovězího masa, cibule a papriky rozložte do velké žáruvzdorné nádoby. Smíchejte olej a koření v malé misce a poté rukama potřete maso a zeleninu. Grilujte 10 minut, v polovině otočte, dokud není vše propečené a paprika a cibule nezačnou na okrajích černat. Tortilly ohřejte v mikrovlnné troubě nebo v troubě podle návodu na obalu.
- KROK 2
Mezitím vyklopte rajčata do síta a nechte 5 minut okapat šťávu. Šťávu vylitje, nakrájená rajčata smíchejte s většinou nasekaného koriandru a dochuťte. Pikantní hovězí maso se zeleninou, salsou a trochou zbylého koriandru zabalte do tortilly. Můžete podávat přelité lžící zakysané smetany nebo jogurtu.