Nejlepší cheeseburgery
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Na 4 porce
Přejít na suroviny
- 450 g hovězí maso mletéideálně 15-20 % tuku
- 2 lžíce worcesterská omáčka
- 8 plátků cheddarnebo sýr Red Leicester
- 1 lžíce pasta z papriček chipotle
- 5 lžic kečup
- 2 lžíce majonéza
K podávání
- 4 ks burgerové bulkyrozpůlené, nebo brioškové bulky, rozpůlené
- 4 listy ledový salát
- 4 plátky rajčevelké rajče typu beefsteak
- 4 plátky červená cibule
- 2–4 ks kyselé okurkynakrájené na plátky
- kcal723
- tuky44g
- nasycené18g
- sacharidy44g
- cukry19g
- vláknina3g
- proteín36g
- sůl4.7g
Postup přípravy
krok 1
Maso a worcesterskou omáčku dejte do mísy a ochuťte černým pepřem a 1 lžičkou soli. Dobře promíchejte a z masa vytvarujte 4 tenké ploché burgery. Vychlaďte. (Lze vyrobit den předem.) Smíchejte pastu z papriček chipotle, kečup a majonézu v misce a vytvořte omáčku.
krok 2
Rozpalte gril na maximum (nebo můžete použít grilovací pánev na plotně). Burgery opékejte na přímém ohni 2 minuty z každé strany. Na každý položte 2 plátky sýra a opékejte dalších 30 sekund nebo dokud se sýr nerozpustí, poté stáhněte z plotny. Bulky opékejte několik sekund na řezné straně.
krok 3
Spodní část každé bulky potřete trochou pikantní omáčky a poklaďte hlávkovým salátem, rajčaty, burgerovou plackou, cibulí a okurkami. Přiklopte vrchní částí bulky a ihned podávejte.