reklama

  • 4 steaky
    asi 140g každý
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 balení předvařená pšenice
    (použili jsme Ebly Tender Wheat)
  • 1 lžíce červeného vína
    lze případně nahradit červeným vinným octem
  • ½ lžičky dijonská hořčice
  • 100 g sýr feta
  • 100 g cherry rajčata
    rozpůlená
  • 50 g rukola
    nejlépe divoká

Nutriční hodnoty: na jednu porci

  • kcal752
  • tuky27g
  • nasycené9g
  • sacharidy81g
  • cukry0g
  • vláknina7g
  • proteín50g
  • sůl1.2g

Postup přípravy

  • krok 1

    Položte těžkou pánev na středně vysokou teplotu. Steaky a cibuli potřete 1 lžící oleje a steaky okořeňte. Vložte steaky do pánve, přitlačte je naplochoa kolem nich vložte cibuli. Steaky opékejte 21⁄2-3 minuty z každé strany pro medium rare, při otáčení steaků otočte také cibuli.

  • krok 2

    Mezitím nasypte pšenici do velkého hrnce. Přidejte 4 lžíce vody a promíchejte. Zahřívejte 3-4 minuty, jednou nebo dvakrát promíchejte.

  • krok 3

    Šlehejte 3 lžíce olivového oleje, octa a hořčice a vytvořte dresink. Fetu rozdrobte do mísy, přidejte rajčata a rukolu a poté přidejte pšenici. Zalijeme zálivkou a promícháme. Podávejte se steaky a cibulí.

reklama
reklama
reklama
reklama