reklama

Suroviny

  • 4 steaky, asi 140g každý
  • 1 svazek jarní cibulka
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 balení předvařená pšenice (použili jsme Ebly Tender Wheat)
  • 1 lžíce červeného vína, lze případně nahradit červeným vinným octem
  • ½ lžičky dijonská hořčice
  • 100 g sýr feta
  • 100 g cherry rajčata, rozpůlená
  • 50 g rukola, nejlépe divoká

Postup přípravy

  • KROK 1

    Položte těžkou pánev na středně vysokou teplotu. Steaky a cibuli potřete 1 lžící oleje a steaky okořeňte. Vložte steaky do pánve, přitlačte je naplochoa kolem nich vložte cibuli. Steaky opékejte 21⁄2-3 minuty z každé strany pro medium rare, při otáčení steaků otočte také cibuli.

  • KROK 2

    Mezitím nasypte pšenici do velkého hrnce. Přidejte 4 lžíce vody a promíchejte. Zahřívejte 3-4 minuty, jednou nebo dvakrát promíchejte.

  • KROK 3

    Šlehejte 3 lžíce olivového oleje, octa a hořčice a vytvořte dresink. Fetu rozdrobte do mísy, přidejte rajčata a rukolu a poté přidejte pšenici. Zalijeme zálivkou a promícháme. Podávejte se steaky a cibulí.

reklama
reklama
reklama
reklama