Opečený steak s rukolou a pšeničným salátem
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 steaky, asi 140g každý
- 1 svazek jarní cibulka
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 balení předvařená pšenice (použili jsme Ebly Tender Wheat)
- 1 lžíce červeného vína, lze případně nahradit červeným vinným octem
- ½ lžičky dijonská hořčice
- 100 g sýr feta
- 100 g cherry rajčata, rozpůlená
- 50 g rukola, nejlépe divoká
Postup přípravy
- KROK 1
Položte těžkou pánev na středně vysokou teplotu. Steaky a cibuli potřete 1 lžící oleje a steaky okořeňte. Vložte steaky do pánve, přitlačte je naplochoa kolem nich vložte cibuli. Steaky opékejte 21⁄2-3 minuty z každé strany pro medium rare, při otáčení steaků otočte také cibuli.
- KROK 2
Mezitím nasypte pšenici do velkého hrnce. Přidejte 4 lžíce vody a promíchejte. Zahřívejte 3-4 minuty, jednou nebo dvakrát promíchejte.
- KROK 3
Šlehejte 3 lžíce olivového oleje, octa a hořčice a vytvořte dresink. Fetu rozdrobte do mísy, přidejte rajčata a rukolu a poté přidejte pšenici. Zalijeme zálivkou a promícháme. Podávejte se steaky a cibulí.