Pikantní kuře s mangovým salátem
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- olivový olej na potření
- 1 lžíce kořenicí směsi garam masala
- 1 velké zralé mango
- ½ salátová okurka
- ½ malá červená cibule
- hrst čerstvého koriandru, lístky nasekané
- 4 lžíce zakysaná smetana nebo bílý jogurt
- strouhaná kůra a šťáva z ½ limety
- rozpečený naan chléb, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Rozpalte pánev nebo grilovací pánev, dokud nebude pořádně horká. Kuře potřete směsí oleje, koření garam masala a trošky soli. Opečte 6 minut z každé strany nebo dokud nebude uvnitř hotové a ze shora pořádně propečené dotmava.
- KROK 2
Mango oloupejte a nakrájejte na tenké klínky. Okurku podélně rozpulte a nakrájejte na šikmé silnější plátky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Smíchejte mango, okurku a cibuli s koriandrem na salát a nandejte na talíře.
- KROK 3
Smíchejte zakysanou smetanu nebo jogurt s kůrou a šťávou z limety, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokapejte směsí salát. Kuře nakrájejte, položte vedle salátu a podávejte s chlebem naan.