Pikantní kuře s mangovým salátem
- Příprava a čas vaření
- Vaření -
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 4 kuřecí prsa bez kůže
- olivový olej na potření
- 1 lžíce kořenicí směsi garam masala
- 1 velké zralé mango
- ½ salátová okurka
- ½ malá červená cibule
- hrst čerstvého koriandrulístky nasekané
- 4 lžíce zakysaná smetananebo bílý jogurt
- strouhaná kůra a šťáva z ½ limety
- rozpečený naan chlébk podávání
- kcal262
- tuky7g
- nasycené3g
- sacharidy16g
- cukry0g
- vláknina3g
- proteín36g
- sůl0.25g
Postup přípravy
krok 1
Rozpalte pánev nebo grilovací pánev, dokud nebude pořádně horká. Kuře potřete směsí oleje, koření garam masala a trošky soli. Opečte 6 minut z každé strany nebo dokud nebude uvnitř hotové a ze shora pořádně propečené dotmava.
krok 2
Mango oloupejte a nakrájejte na tenké klínky. Okurku podélně rozpulte a nakrájejte na šikmé silnější plátky. Cibuli nakrájejte nadrobno. Smíchejte mango, okurku a cibuli s koriandrem na salát a nandejte na talíře.
krok 3
Smíchejte zakysanou smetanu nebo jogurt s kůrou a šťávou z limety, solí a čerstvě mletým pepřem. Pokapejte směsí salát. Kuře nakrájejte, položte vedle salátu a podávejte s chlebem naan.