Pita chleby s krůtím masem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olivový olej
- 200 g krůtí prsanakrájená na úzké plátky
- špetka sušené chilli vločky
- 1 červená paprikazbavená semínek a nakrájená na plátky
- 1 žlutá paprikazbavená semínek a nakrájená na plátky
- 3 jarní cibulkaočištěná a nakrájená na plátky
- 1 avokádozbavené pecky, oloupané a nakrájené na plátky
- hrst koriandr čerstvýpouze listy
- 2 celozrnný pita chlebaopečený a s vykrojenými kapsami
- 2 lžíce zakysaná smetana
- kcal526
- tuky24g
- nasycené5g
- sacharidy45g
- cukry11g
- vláknina9g
- proteín35g
- sůl1.05g
Postup přípravy
krok 1
Ve woku nebo velké pánvi rozehřejte olej a opékejte krůtí maso s chilli vločkami po dobu 5-6 minut. Přidejte papriku a jarní cibulku a za stálého míchání opékejte, dokud není krůtí maso propečené. Paprika by ale stále měla být pouze křupavá. Okořeňte.
krok 2
Rozdělte avokádo a koriandr napůl a dejte je do kapsiček vytvořených v pita chlebech. Poté vmíchejte směs krůtího a paprik. Do každé kapsy přidejte lžíci zakysané smetany a ihned podávejte.