Plněná kuřecí prsa po italsku
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Suroviny
- 2 lžíce nasekaných oliv
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 1,5 lžička směsi sušených italských bylinek
- 200 g čerstvý krémový smetanový sýr
- 4 velká kuřecí prsa, bez kostí a kůže
- 4 zralá rajčata, nakrájená na plátky
- olivový olej, na pokapání
Postup přípravy
- KROK 1
Troubu rozehřejte na 220°C. Do sýra či mascarpone dobře vmíchejte olivy (nebo sušená rajčata), česnek a skoro všechno množství sušených bylinek. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Prořízněte ostrým nožem ze strany do každého kuřecího prsa kapsu.
- KROK 2
Kapsy naplňte sýrovou směsí a zmáčkněte maso tak, abyste kapsu co nejvíce uzavřeli. Přendejte na plech vymazaný trochou oleje. Všechno maso osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a poté každý prsní řízek poklaďte plátky rajčat. Znovu lehce osolte a opepřete a poté posypte zbylými sušenými bylinkami. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby
- KROK 3
Pečte 20 minut, dokud kuře po okrajích nezezlátne a rajčata nebudou vypadat trochu scvrklá. Podávájte nejlépe se zeleným salátem a křupavým pečivem na vytření šťávy z plechu.