Salát na italský způsob s křupavou pancettou
Přidejte k tradičnímu salátu caprese artyčoky a pancettu - získáte úplně novou verzi
Troubu rozehřejte na 220°C. Do sýra či mascarpone dobře vmíchejte olivy (nebo sušená rajčata), česnek a skoro všechno množství sušených bylinek. Osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Prořízněte ostrým nožem ze strany do každého kuřecího prsa kapsu.
Kapsy naplňte sýrovou směsí a zmáčkněte maso tak, abyste kapsu co nejvíce uzavřeli. Přendejte na plech vymazaný trochou oleje. Všechno maso osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem a poté každý prsní řízek poklaďte plátky rajčat. Znovu lehce osolte a opepřete a poté posypte zbylými sušenými bylinkami. Pokapejte olivovým olejem a vložte do trouby
Pečte 20 minut, dokud kuře po okrajích nezezlátne a rajčata nebudou vypadat trochu scvrklá. Podávájte nejlépe se zeleným salátem a křupavým pečivem na vytření šťávy z plechu.