Kořeněná křídla
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- 1 kg kuřecí křídla
- 2 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce olej
Sváteční kořenící směs
- 40 g mleté skořice
- 30 g mletého koriandru
- 2 lžičky muškátového oříšku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- nastrouhaná pomerančová kůra(podle chuti)
- nastrouhaná citronová kůra(podle chuti)
- 2 lžičky hnědého cukru
- 1 lžička soli
- 50 g sváteční kořenící směsi
- 1 pomerančvymačkaný
- 1 lžíce medu
- špetka solina servírování
- kcal285
- tuky16g
- nasycené4g
- sacharidy12g
- cukry6g
- vláknina3g
- proteín21g
- sůl0.6g
Postup přípravy
krok 1
Předehřejte troubu na 200 °C/180 °C/horkovzdušná 6. Dejte kuřecí křídla do velké mísy s hladkou moukou a dobře osolte. Promíchejte, aby se obalila, pak je rozložte na velký plech, pokapejte olejem a pečte 40-45 minut, v polovině otočte.
krok 2
Když jsou kuřecí křídla téměř hotová, dejte kořenící směs do hrnce s pomerančovou šťávou a medem. Jemně zahřejte, pak nalijte na kuřecí křídla, promíchejte a vraťte do trouby na dalších 10 minut, nebo dokud nejsou lepkavá. Před podáváním posypte solí.