reklama

  • 1,5 lžíce másla nebo ghí
  • 1 cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 4 stroužky česneku
    nakrájené na tenké plátky
  • 4 cm zázvoru
    oloupaný a nakrájený na tenké proužky
  • 1 lžíce koriandrových semínek
    drcených
  • 2 lžičky kmínu
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžíce koření garam masala
  • 600 g řeckého jogurtu
  • 8 kuřecích stehen bez kůže
  • 125 g mladých špenátových listů
  • citronová šťáva
  • 1 červená jalapeño chilli paprička
    nakrájená na tenké plátky
  • 1 hrst koriandrových listů

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal470
  • tuky30g
  • nasycené15.7g
  • sacharidy14g
  • cukry10.6g
  • vláknina3.3g
  • proteín34.3g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve velkém kastrolu zahřejte na středním ohni máslo nebo ghí a po rozpuštění vmíchejte nakrájenou cibuli. Přikryjte pokličkou a za občasného promíchání duste po dobu 6 minut, dokud nezměkne. Pak snižte teplotu, přidejte česnek, zázvor a koření a další minutu nechte rozvonět.

  • krok 2

    Vmíchejte jogurt a 100 ml vody, poté přidejte kuřecí stehna. Lžící přelijte omáčku přes kuře a jakmile začne bublat, snižte teplotu, přikryjte a vařte zhruba 1 hodinu, dokud není maso úplně měkké. Pak maso přendejte na teplý talíř a přikryjte, aby zůstalo teplé.

  • krok 3

    Do pánve přidejte špenát a citronovou šťávu a provařte přibližně 3 minuty, dokud špenát nezavadne. Dochuťte podle vlastní chuti. Omáčku nalijte na talíře, přidejte kuře a šťávu a dozdobte chilli a koriandrovými listy.

reklama
reklama
reklama
reklama