Kuře dušené v jogurtu
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
- 1,5 lžíce másla nebo ghí
- 1 cibulenakrájená na tenké plátky
- 4 stroužky česnekunakrájené na tenké plátky
- 4 cm zázvoruoloupaný a nakrájený na tenké proužky
- 1 lžíce koriandrových semínekdrcených
- 2 lžičky kmínu
- 2 lžičky mleté kurkumy
- 1 lžíce koření garam masala
- 600 g řeckého jogurtu
- 8 kuřecích stehen bez kůže
- 125 g mladých špenátových listů
- citronová šťáva
- 1 červená jalapeño chilli papričkanakrájená na tenké plátky
- 1 hrst koriandrových listů
- kcal470
- tuky30g
- nasycené15.7g
- sacharidy14g
- cukry10.6g
- vláknina3.3g
- proteín34.3g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Ve velkém kastrolu zahřejte na středním ohni máslo nebo ghí a po rozpuštění vmíchejte nakrájenou cibuli. Přikryjte pokličkou a za občasného promíchání duste po dobu 6 minut, dokud nezměkne. Pak snižte teplotu, přidejte česnek, zázvor a koření a další minutu nechte rozvonět.
krok 2
Vmíchejte jogurt a 100 ml vody, poté přidejte kuřecí stehna. Lžící přelijte omáčku přes kuře a jakmile začne bublat, snižte teplotu, přikryjte a vařte zhruba 1 hodinu, dokud není maso úplně měkké. Pak maso přendejte na teplý talíř a přikryjte, aby zůstalo teplé.
krok 3
Do pánve přidejte špenát a citronovou šťávu a provařte přibližně 3 minuty, dokud špenát nezavadne. Dochuťte podle vlastní chuti. Omáčku nalijte na talíře, přidejte kuře a šťávu a dozdobte chilli a koriandrovými listy.