
Kuře s estragonovým máslem
Porce 4
Snadné
Příprava
Vaření
+ nakládání
Celé kuře je nejprve naloženo v láku s bobkovým listem a citronem a poté dozlatova upečeno a potíráno estragonovým máslem. Výsledkem je krásně šťavnaté maso se zlatavou kůží a jemnou chutí.
Přejít na suroviny
- 1 celé kuře(asi 1,5 kg)
- 2 lžičky koriandrových semínek
- 2 lžičky celého černého pepře
- 2 bobkové listy
- 1 citronpruh kůry, plus ½ nastrouhaného, plus trochu šťávy
- 2 lžíce světle hnědého cukru
- 1 hlávka česnekuvršek odkrojen, aby se odkryly stroužky
- olivový olej
- 200 g másla
- estragonjemně nasekaný
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal795
- tuky65.9g
- nasycené32.4g
- sacharidy3g
- cukry1.5g
- vláknina0.6g
- proteín47.3g
- sůl1.4g
Postup přípravy
krok 1
Kuře naporcujte - nejprve oddělte stehna, ta vložte do větší mísy. Pak odstraňte páteř kuřete tak, aby zůstala v celku prsa i s kostí a s připojenými křídly. Přidejte do mísy ke stehnům.