Kuřecí kari
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- porce 4
Přejít na suroviny
- 1 cibulejemně nakrájená
- 1 zelená chilli paprička
- 1 zázvorstrouhaný
- rostlinný olej
- 3 stroužky česnekudrcené
- 2 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 800 g kuřecího masanakrájeného na kostky (stehna nebo prsa)
- 1 lžička soli
- 3 hřebíčky
- 1 skořice
- 3 kardamomové tobolky
- 1 plechovka nasekaných rajčat
- 1 květákrozebraný na růžičky
- čerstvý koriandr
- citronová šťáva
- kcal387
- tuky11.5g
- nasycené0g
- sacharidy15.5g
- cukry0g
- vláknina5g
- proteín56.4g
- sůl1.73g
Postup přípravy
krok 1
Cibuli, chilli a zázvor smažte na 1 lžíci rostlinného oleje po dobu 2 minut a pak přidejte česnek. Téměř okamžitě přidejte mletý koriandr, římský kmín a kurkumu. Intenzivně míchejte a osmahněte asi 2 minuty. Přidejte trochu vody, aby se směs nelepila.
krok 2
Přidejte kuřecí maso, sůl, hřebíček, skořici, kardamom a rajčata. Zakryjte hrnec pokličkou a vařte na středním ohni asi 20 minut.
krok 3
Přidejte květák a vařte dalších 10 minut. Květák tak zůstane hezky křupavý. Vypněte oheň. Dochuťte koriandrem a citronovou šťávou.