reklama

  • 1 cibule
    jemně nakrájená
  • 1 zelená chilli paprička
  • 1 zázvor
    strouhaný
  • rostlinný olej
  • 3 stroužky česneku
    drcené
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • 800 g kuřecího masa
    nakrájeného na kostky (stehna nebo prsa)
  • 1 lžička soli
  • 3 hřebíčky
  • 1 skořice
  • 3 kardamomové tobolky
  • 1 plechovka nasekaných rajčat
  • 1 květák
    rozebraný na růžičky
  • čerstvý koriandr
  • citronová šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal387
  • tuky11.5g
  • nasycené0g
  • sacharidy15.5g
  • cukry0g
  • vláknina5g
  • proteín56.4g
  • sůl1.73g

Postup přípravy

  • krok 1

    Cibuli, chilli a zázvor smažte na 1 lžíci rostlinného oleje po dobu 2 minut a pak přidejte česnek. Téměř okamžitě přidejte mletý koriandr, římský kmín a kurkumu. Intenzivně míchejte a osmahněte asi 2 minuty. Přidejte trochu vody, aby se směs nelepila.

  • krok 2

    Přidejte kuřecí maso, sůl, hřebíček, skořici, kardamom a rajčata. Zakryjte hrnec pokličkou a vařte na středním ohni asi 20 minut.

  • krok 3

    Přidejte květák a vařte dalších 10 minut. Květák tak zůstane hezky křupavý. Vypněte oheň. Dochuťte koriandrem a citronovou šťávou.

reklama
reklama
reklama
reklama