reklama

  • 1 kuře
    asi 2 kg

Na piri-piri marinádu

  • 2 sušené pálivé chilli papričky
  • 100 ml červeného vinného octa
  • 6 červených chilli papriček
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička zlatého krupicového cukru
  • 2 citrony
    šťáva

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal353
  • tuky20g
  • nasycené5g
  • sacharidy2g
  • cukry1g
  • vláknina1g
  • proteín42g
  • sůl0.3g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na přípravu marinády dejte sušené chilli papričky a ocet do hrnce a přiveďte k varu. Odstavte z ohně a nechte chilli papričky louhovat, dokud ocet nevychladne. Dejte červené chilli papričky, česnek, namočené sušené chilli papričky a ocet do mixéru a rozmixujte. Přidejte uzenou papriku, oregano, tymián, cukr, špetku soli a citronovou šťávu. Znovu promixujte na pastu a odložte stranou.

  • krok 2

    Položte kuře do mělké misky a malým nožem udělejte zářezy po celém jeho povrchu do hloubky 1 cm. Ujistěte se, že jste udělali zářezy i na nohách a spodní straně. Na kuře nalijte marinádu a vmasírujte ji do zářezů. Přikryjte a nechte chladit alespoň 4 hodiny, ale ideálně přes noc.

  • krok 3

    Troubu předehřejte na 180 °C nebo horkovzdušnou na 160 °C. Kuře pečte 1 hodinu, pak zvyšte teplotu na 220 °C nebo na horkovzduch na 200 °C a pečte dalších 30-35 minut, dokud se na povrchu kuřete nevytvoří kůrka.

  • krok 4

    Vyjměte z trouby a nechte odpočinout 30 minut. Podávejte s domácími hranolky nebo pečenými bramborami, coleslawem, máslovou kukuřicí a hráškem s chilli a mátou.

reklama
reklama
reklama
reklama