Snadné kuřecí kari
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- zázvor, nastrouhaný
- 6 kuřecích stehen bez kostí a kůže
- 3 lžíce středně pálivé kari pasty
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 100 g řeckého jogurtu
- 1 koriandr, listy nasekané
- 50 g mletých mandlí
- vařená basmati rýže nebo naan chleby, k podávání
Postup přípravy
- KROK 1
Na střední teplotě zahřejte olej v ohnivzdorném kastrolu nebo velké pánvi. Přidejte cibuli a špetku soli a smažte 8-10 minut, dokud cibule nezezlátne a nezměkne. Pak přidejte česnek a zázvor a restujte další minutu.
- KROK 2
Kuřecí maso nakrájejte na kousky o velikosti 3 cm, přidejte do pánve a smažte 5 minut, pak přimíchejte kari pastu a rajčata spolu s 250 ml vody. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte na mírném ohni bez pokličky 25-30 minut, dokud směs nezhoustne. Přimíchejte jogurt, koriandr a mleté mandle, ochuťte a podávejte s teplým naanem nebo nadýchanou basmati rýží.