reklama

  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 cibule
    nakrájená na tenké plátky
  • 2 stroužky česneku
    rozmačkané
  • zázvor
    nastrouhaný
  • 6 kuřecích stehen
    bez kostí a kůže
  • 3 lžíce středně pálivé kari pasty
  • 400 g konzervovaných krájených rajčat
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 1 koriandr
    listy nasekané
  • 50 g mletých mandlí
  • vařená basmati rýže
    nebo naan chleby, k podávání

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal354
  • tuky23g
  • nasycené4g
  • sacharidy10g
  • cukry8g
  • vláknina3g
  • proteín24g
  • sůl0.6g
    s nízkým obsahem

Postup přípravy

  • krok 1

    Na střední teplotě zahřejte olej v ohnivzdorném kastrolu nebo velké pánvi. Přidejte cibuli a špetku soli a smažte 8-10 minut, dokud cibule nezezlátne a nezměkne. Pak přidejte česnek a zázvor a restujte další minutu.

  • krok 2

    Kuřecí maso nakrájejte na kousky o velikosti 3 cm, přidejte do pánve a smažte 5 minut, pak přimíchejte kari pastu a rajčata spolu s 250 ml vody. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte na mírném ohni bez pokličky 25-30 minut, dokud směs nezhoustne. Přimíchejte jogurt, koriandr a mleté mandle, ochuťte a podávejte s teplým naanem nebo nadýchanou basmati rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama