Snadné kuřecí kari
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 cibulenakrájená na tenké plátky
- 2 stroužky česnekurozmačkané
- zázvornastrouhaný
- 6 kuřecích stehenbez kostí a kůže
- 3 lžíce středně pálivé kari pasty
- 400 g konzervovaných krájených rajčat
- 100 g řeckého jogurtu
- 1 koriandrlisty nasekané
- 50 g mletých mandlí
- vařená basmati rýženebo naan chleby, k podávání
- kcal354
- tuky23g
- nasycené4g
- sacharidy10g
- cukry8g
- vláknina3g
- proteín24g
- sůl0.6gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Na střední teplotě zahřejte olej v ohnivzdorném kastrolu nebo velké pánvi. Přidejte cibuli a špetku soli a smažte 8-10 minut, dokud cibule nezezlátne a nezměkne. Pak přidejte česnek a zázvor a restujte další minutu.
krok 2
Kuřecí maso nakrájejte na kousky o velikosti 3 cm, přidejte do pánve a smažte 5 minut, pak přimíchejte kari pastu a rajčata spolu s 250 ml vody. Přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte na mírném ohni bez pokličky 25-30 minut, dokud směs nezhoustne. Přimíchejte jogurt, koriandr a mleté mandle, ochuťte a podávejte s teplým naanem nebo nadýchanou basmati rýží.