reklama

  • 250 g brambor
    nakrájené na čtvrtky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 500 g vepřové panenky
    nakrájené na kousky
  • 1 cibule
    nakrájená
  • 2 stroužky česneku
    rozmačkané a rozmíchané se solí
  • 2 lžičky zázvorové pasty
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletá kurkumy
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička sladké uzené papriky
  • 100 ml bílého vinného octu
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 100 g mraženého hrášku
  • 1 hrst špenátu
  • basmati rýže

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal311
  • tuky11.9g
  • nasycené3.3g
  • sacharidy15.6g
  • cukry5.1g
  • vláknina4.5g
  • proteín33.1g
  • sůl0.4g

Postup přípravy

  • krok 1

    Vařte brambory v osolené vodě 10-15 minut, dokud nezměknou.

  • krok 2

    Mezitím zahřejte rostlinný olej ve velké pánvi, okořeňte a smažte nakrájené vepřové maso na vysoké teplotě 5 minut nebo dokud nezíská zlatavou barvu. Vyjměte na talíř.

  • krok 3

    Dejte cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a rajčatový protlak do kuchyňského robotu a mixujte do pasty. Přendejte tuto pastu do pánve a jemně vařte s velkou špetkou soli, asi 10 minut. Přidejte sušené koření a vařte další minutu. Nalijte bílý vinný ocet a kuřecí vývar, vraťte vepřové maso do pánve spolu s brambory a nechte probublávat 15 minut, dokud směs nezíská bohatou omáčkovou konzistenci.

  • krok 4

    Přimíchejte hrášek a špenát a povařte ještě 2 minuty.

  • krok 5

    Podávejte s basmati rýží.

reklama
reklama
reklama
reklama