Lehké vepřové vindaloo
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 250 g brambornakrájené na čtvrtky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 500 g vepřové panenkynakrájené na kousky
- 1 cibulenakrájená
- 2 stroužky česnekurozmačkané a rozmíchané se solí
- 2 lžičky zázvorové pasty
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mletá kurkumy
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička sladké uzené papriky
- 100 ml bílého vinného octu
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 g mraženého hrášku
- 1 hrst špenátu
- basmati rýže
- kcal311
- tuky11.9g
- nasycené3.3g
- sacharidy15.6g
- cukry5.1g
- vláknina4.5g
- proteín33.1g
- sůl0.4g
Postup přípravy
krok 1
Vařte brambory v osolené vodě 10-15 minut, dokud nezměknou.
krok 2
Mezitím zahřejte rostlinný olej ve velké pánvi, okořeňte a smažte nakrájené vepřové maso na vysoké teplotě 5 minut nebo dokud nezíská zlatavou barvu. Vyjměte na talíř.
krok 3
Dejte cibuli, česnekovou a zázvorovou pastu a rajčatový protlak do kuchyňského robotu a mixujte do pasty. Přendejte tuto pastu do pánve a jemně vařte s velkou špetkou soli, asi 10 minut. Přidejte sušené koření a vařte další minutu. Nalijte bílý vinný ocet a kuřecí vývar, vraťte vepřové maso do pánve spolu s brambory a nechte probublávat 15 minut, dokud směs nezíská bohatou omáčkovou konzistenci.
krok 4
Přimíchejte hrášek a špenát a povařte ještě 2 minuty.
krok 5
Podávejte s basmati rýží.