Restované kuřecí s mangem
- Příprava a čas vaření
- Vaření
- 4 porce
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 malý kousek zázvoru
- 1 stroužek česneku
- 1 mangozralé
- 450g kuřecí prsa bez kůže
- 4 lžíce rostlinný olej
- 350g mražená zelenina
- 3 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce sladká chilli omáčka
- rýže nebo nudlek podávání
- kcal201
- tuky2g
- nasycené1g
- sacharidy16g
- cukry0g
- vláknina4g
- proteín31g
- sůl2.48g
Postup přípravy
krok 1
Jarní cibulku odřízněte od kořínků a vršek a nakrájejte šikmo. Zázvor oloupejte a nastrouhejte, česnek rozdrťte či nasekejte nadrobno. Mango podélně nařízněte na obou stranách pecky, poté oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na kostičky. Kuřecí maso nakrájejte na tenké nudličky.
krok 2
Na velké pánvi nebo ve woku rozehřejte polovinu oleje. Přidejte kuře a za stálého míchání opékejte 4–5 minut, dokud lehce neztmavne. Vyjměte z pánve, nechte okapat olej a přendejte na talíř. Na pánvi rozehřejte zbývající olej a přidejte jarní cibulku, zázvor a česnek. Za stálého míchání smažte 30 sekund, poté přidejte mango a zeleninu a za stálého míchání smažte další 1 minutu.
krok 3
Vraťte kuře na pánev a zalijte sójovou a chilli omáčkou. Míchejte, dokud se vše nepromísí, poté přikryjte a vařte další 2 minuty, dokud kuře a zelenina nezměknou.