reklama

Suroviny

  • 50g máslo, změklé
  • 2kg krůta, koruna - prsa s kostí a kůží
  • 1 lžička čínské koření pěti vůní, nebo špetka mletého hřebíčku

Na polevu

  • 4 lžíce med
  • 4 lžíce hořčice dijonská
  • 1 lžíce červený vinný ocet,

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Krůtí korunu potřete máslem a dochuťte solí a polovinou koření. Vložte do pekáče kůží nahoru a pečte 30 minut. Zatímco se maso opéká, smíchejte v misce všechny ingredience na polevu se zbytkem koření pěti vůní.

  • KROK 2

    Maso vyjměte z trouby a kůži bohatě potřete polovinou polevy. Pokračujte v opékání další hodinu, ještě dvakrát zesklovatějte, dokud se nepropeče a glazura nebude lepkavá a karamelizovaná. Po propečení nechte před podáváním a krájením alespoň 20 minut odpočinout. Šťávu z plechu můžete uchovat na omáčku gravy.

reklama
reklama
reklama
reklama