Snadná krůtí koruna neboli krůtí prsa s kostí
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4-6 porcí
Přejít na suroviny
- 50g máslozměklé
- 2kg krůtakoruna - prsa s kostí a kůží
- 1 lžička čínské koření pěti vůnínebo špetka mletého hřebíčku
Na polevu
- 4 lžíce med
- 4 lžíce hořčice dijonská
- 1 lžíce červený vinný ocet
- kcal519
- tuky22g
- nasycené10g
- sacharidy16g
- cukry16g
- vláknina1g
- proteín65g
- sůl1.3g
Postup přípravy
krok 1
Troubu předehřejte na 190°C, horkovzdušnou na 170°C. Krůtí korunu potřete máslem a dochuťte solí a polovinou koření. Vložte do pekáče kůží nahoru a pečte 30 minut. Zatímco se maso opéká, smíchejte v misce všechny ingredience na polevu se zbytkem koření pěti vůní.
krok 2
Maso vyjměte z trouby a kůži bohatě potřete polovinou polevy. Pokračujte v opékání další hodinu, ještě dvakrát zesklovatějte, dokud se nepropeče a glazura nebude lepkavá a karamelizovaná. Po propečení nechte před podáváním a krájením alespoň 20 minut odpočinout. Šťávu z plechu můžete uchovat na omáčku gravy.