Thajské krůtí placičky s nudlovým salátem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Skip to ingredients
Suroviny
- 400g krůtí maso, prsní nebo stehenní řízek
- 1 stonek citronové trávy, nakrájený najemno
- 2 stroužky česneku, prolisované
- kůra a šťáva z 1 limety
- 3 lžíce světlá sójová omáčka
- malý svazek koriandru, nasekaný
- 1 červená chilli paprika, zbavená semínek a nasekaná
- 2 hnízda středně velkých pšeničných nudlí
- 300g směs barevných paprik, nakrájených na nudličky
- sladkokyselá chilli omáčka, k podávání (není nutné)
Postup přípravy
- KROK 1
Rozehřejte gril v troubě na střední teplotu. Vložte maso do food processoru a několika pulzy rozmixujte. Přidejte citronovou trávu, česnek, kůru z limety, polovinu sójové omáčky, koriandr a chilli, pak znovu promixujte, až se vše spojí. Směs přendejte do mísy a opepřete. Vytvarujte 8 placiček, poté je přeneste na nepřilnavý (nebo pečicím papírm vyložený) plech a nechte pod žárem opékat 3–4 minuty z každé strany, dokud nebudou propečené.
- KROK 2
Mezitím namočte (či uvařte) nudle podle návodu na obalu, poté je sceďte a přidejte zeleninu, zbývající sójovou omáčku a limetovou šťávu. Dobře promíchejte, rozdělte na talíře a posypte zbylým koriandrem a chilli. Podávejte s krůtími placičkami a sladko- kyselou chilli omáčkou na namáčení, chcete-li.