reklama

Suroviny

  • 50 g čerstvé bílé strouhanky
  • 250 g jehněčí maso, mleté - lze nahradit jiným mletým masem
  • 1 vejce, rozšlehané
  • 2 cibule, rozpůlené
  • velká hrst máty, nasekaná
  • 2 velké brambory, nakrájené na klíny
  • 2 cukety, nakrájené na kousky
  • 12 třešňových rajčátek
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 50 g feta sýra, nastrouhaného

Postup přípravy

  • KROK 1

    Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušný/plyn 6. Do mísy dejte strouhanku, mleté maso, vejce a koření. Nastrouhejte polovinu cibule a přisypte polovinu nasekané máty. Vše pořádně promíchejte a vytvarujte 8 kuliček. Umístěte na velký, mělký pekáč.

  • KROK 2

    Zbylé půlky cibule nakrájíme na měsíčky. Položte je na tác kolem jehněčích kuliček s bramborami, cuketami a cherry rajčátky. Zakápněte olivovým olejem a okořeňte. Pečte asi 40 minut, vše jednou otočte, dokud nejsou kuličky propečené a zelenina měkká. Vyndejte z trouby a ihned posypte fetou a zbylou mátou.

reklama
reklama
reklama
reklama