Masové kuličky se zeleninou a fetou z jedné pánve
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 50 g čerstvé bílé strouhanky
- 250 g jehněčí masomleté - lze nahradit jiným mletým masem
- 1 vejcerozšlehané
- 2 cibulerozpůlené
- velká hrst mátynasekaná
- 2 velké bramborynakrájené na klíny
- 2 cuketynakrájené na kousky
- 12 třešňových rajčátek
- 2 lžíce olivového oleje
- 50 g feta sýranastrouhaného
- kcal388
- tuky19g
- nasycené7g
- sacharidy35g
- cukry7g
- vláknina3g
- proteín22g
- sůl0.77gs nízkým obsahem
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200C/180C horkovzdušný/plyn 6. Do mísy dejte strouhanku, mleté maso, vejce a koření. Nastrouhejte polovinu cibule a přisypte polovinu nasekané máty. Vše pořádně promíchejte a vytvarujte 8 kuliček. Umístěte na velký, mělký pekáč.
krok 2
Zbylé půlky cibule nakrájíme na měsíčky. Položte je na tác kolem jehněčích kuliček s bramborami, cuketami a cherry rajčátky. Zakápněte olivovým olejem a okořeňte. Pečte asi 40 minut, vše jednou otočte, dokud nejsou kuličky propečené a zelenina měkká. Vyndejte z trouby a ihned posypte fetou a zbylou mátou.