Masové kuličky z jehněčího a meruněk
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 2 lžíce olivový olej
- 2 cibule červenánadrobno nakrájená
- 4 stroužky česnekrozmačkaný
- 2 a 2 lžičky mletý kmín a koriandrnebo 4 lžičky marocké směsi koření
- 400g konzervovaná rajčata krájená
- 1/2 lžičky krupicový cukr
- 10g mátanajemno nakrájená
- 500g mleté jehněčí maso
- 8 sušené meruňkynadrobno nakrájené
- 50g strouhanka
- pita chléb a salátk podávání
- kcal411
- tuky22g
- nasycené9g
- sacharidy26g
- cukry13g
- vláknina3g
- proteín28g
- sůl0.72g
Postup přípravy
krok 1
Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli na 5 minut opražte. Přidejte česnek a koření a vařte ještě pár minut. Polovinu cibulové směsi dejte do mísy a nechte vychladnout. Přidejte rajčata, cukr a koření ke zbývající cibuli v pánvi a vařte asi 10 minut, dokud se část nevyvaří.
krok 2
Mezitím k vychladlé cibuli přidejte mátu, jehněčí maso, meruňky a strouhanku, okořeňte a rukama dobře promíchejte. Vytvarujte malé kuličky.
krok 3
Na nepřilnavé pánvi rozehřejte zbytek oleje a kuličky smažte dozlatova (podle potřeby po dávkách). Omáčku zalijte troškou vody a vše několik minut zvolna vařte, dokud nejsou masové kuličky propečené. Podávejte s pita chlebem a salátem.