reklama

  • 2 lžíce celozrnná hořčice
  • 1 lžička červeného vinného octa
  • 2 lžíce tekutého medu
  • 2 plátky jehněčí kýty
    očištěné od tuku
  • 50 g čerstvé strouhanky
  • kůra z 1 citronu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g nových brambor
    nakrájených na kostičky
  • kousek brokolice
    nakrájené na kousky

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal668
  • tuky31g
  • nasycené12g
  • sacharidy51g
  • cukry17g
  • vláknina7g
  • proteín49g
  • sůl1.43g
reklama

Postup přípravy

  • krok 1

    Připravte dresink smícháním hořčice, octa a medu. Každý plátek masa potřete 1/2 lžičky a dobře okořeňte, zbývající dresink si ponechte.

  • krok 2

    Strouhanku vyklopte na talíř a posypte citronovou kůrou. V tomto namáčejte steaky, dokud nejsou obalené. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a jehněčí maso opečte, dokud nebude křupavé a propečené, asi 7 minut z každé strany.

  • krok 3

    Mezitím uvařte brambory v osolené vodě, asi 10 minut do změknutí a na posledních 5 minut k nim přidejte také brokolici.

  • krok 4

    Poté sceďte a nahrubo rozmačkejte. Podávejte společně s masem.

reklama
reklama
reklama
reklama