
Medově hořčičné jehněčí s drceným bramborem
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- Porce 2
Přejít na suroviny
- 2 lžíce celozrnná hořčice
- 1 lžička červeného vinného octa
- 2 lžíce tekutého medu
- 2 plátky jehněčí kýtyočištěné od tuku
- 50 g čerstvé strouhanky
- kůra z 1 citronu
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g nových brambornakrájených na kostičky
- kousek brokolicenakrájené na kousky
Nutriční hodnoty: na porci
- kcal668
- tuky31g
- nasycené12g
- sacharidy51g
- cukry17g
- vláknina7g
- proteín49g
- sůl1.43g
Postup přípravy
krok 1
Připravte dresink smícháním hořčice, octa a medu. Každý plátek masa potřete 1/2 lžičky a dobře okořeňte, zbývající dresink si ponechte.
krok 2
Strouhanku vyklopte na talíř a posypte citronovou kůrou. V tomto namáčejte steaky, dokud nejsou obalené. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a jehněčí maso opečte, dokud nebude křupavé a propečené, asi 7 minut z každé strany.
krok 3
Mezitím uvařte brambory v osolené vodě, asi 10 minut do změknutí a na posledních 5 minut k nim přidejte také brokolici.
krok 4
Poté sceďte a nahrubo rozmačkejte. Podávejte společně s masem.