Medovo hořčičné klobásky pečené s rajčaty a vejci
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 6
Přejít na suroviny
- trochu máslana vymazání plechu
- 18 kusů klobásek chipolatasnebo silné plátky slaniny
- 250 g velká třešňová rajčatačást rozpůlená
- 1 lžíce hrubozrnná hořčice
- 1 lžíce med
- 12 plátků světlého pečiva (např. veka)
- 6 vajec
- pár snítek pažitkynasekané
- kcal454
- tuky28g
- nasycené9g
- sacharidy33g
- cukry7g
- vláknina2g
- proteín21g
- sůl2.35g
Postup přípravy
krok 1
Troubu rozehřejte na 200°C. Vymažte máslem 1 velký plech na pečení nebo 2 malé plechy. Položte na plech klobásy a rajčata. Pečte 15 minut, poté vyjměte z trouby.
krok 2
Smíchejte hořčici a med a směsí pokapejte klobásy. Přidejte na plech plátky pečiva a do volných mezer rozklepněte vejce. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 6 minut nebo dokud vejce neztuhnou. Podejte posypané pažitkou posypanou navrchu.