reklama

  • trochu másla
    na vymazání plechu
  • 18 kusů klobásek chipolatas
    nebo silné plátky slaniny
  • 250 g velká třešňová rajčata
    část rozpůlená
  • 1 lžíce hrubozrnná hořčice
  • 1 lžíce med
  • 12 plátků světlého pečiva (např. veka)
  • 6 vajec
  • pár snítek pažitky
    nasekané

Nutriční hodnoty: na porci

  • kcal454
  • tuky28g
  • nasycené9g
  • sacharidy33g
  • cukry7g
  • vláknina2g
  • proteín21g
  • sůl2.35g

Postup přípravy

  • krok 1

    Troubu rozehřejte na 200°C. Vymažte máslem 1 velký plech na pečení nebo 2 malé plechy. Položte na plech klobásy a rajčata. Pečte 15 minut, poté vyjměte z trouby.

  • krok 2

    Smíchejte hořčici a med a směsí pokapejte klobásy. Přidejte na plech plátky pečiva a do volných mezer rozklepněte vejce. Vložte zpět do trouby a pečte dalších 6 minut nebo dokud vejce neztuhnou. Podejte posypané pažitkou posypanou navrchu.

reklama
reklama
reklama
reklama