Mexická kuřecí polévka s divokou rýží
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžička olivový olej
- 1 cibulejemně nakrájená
- 1 zelená paprikanakrájená na kostičky
- 200 g kukuřicemražená nebo z plechovky
- 1-2 lžíce chipotle pasta(použili jsme Discovery)
- 250 g vařená rýžemix dlouhozrnné a divoké (použili jsme Uncle Ben's)
- 400 g konzervované černé fazoleopláchnuté a sceděné
- 1,3 l kuřecí vývar
- 2 ks vařená kuřecí prsabez kůže, roztrhaná na vlákna
- 1 malý svazek koriandrnasekaný
- zakysaná smetananízkotučná, k podávání, podle chuti (nemusí být)
- guacamolek podávání, podle chuti (nemusí být)
- kcal347
- tuky7g
- nasycené1g
- sacharidy45g
- cukry5g
- vláknina5g
- proteín29g
- sůl0.48g
Postup přípravy
krok 1
Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a 5 minut opékejte cibuli. Vhoďte pepř a opékejte další 2 minuty, poté přidejte sladkou kukuřici, chipotle pastu a rýži. Dobře promíchejte a ještě restujte asi 1-2 minuty.
krok 2
Přidejte černé fazole a vývar. Přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a poté přidejte polovinu kuřete a koriandr. Sundejte z plotýnky a nechte 2-3 minuty odpočinout, a poté nalijte hotovou polévku do misek.
krok 3
Přidejte zbytek kuřete a koriandr. Pokud chcete, servírujte polévku s kopečkem guacamole a zakysanou smetanou navrchu.