reklama

Suroviny

  • 1 lžička olivový olej
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
  • 200 g kukuřice, mražená nebo z plechovky
  • 1-2 lžíce chipotle pasta (použili jsme Discovery)
  • 250 g vařená rýže mix dlouhozrnné a divoké (použili jsme Uncle Ben's)
  • 400 g konzervované černé fazole, opláchnuté a sceděné
  • 1,3 l kuřecí vývar
  • 2 ks vařená kuřecí prsa, bez kůže, roztrhaná na vlákna
  • 1 malý svazek koriandr, nasekaný
  • zakysaná smetana nízkotučná, k podávání, podle chuti (nemusí být)
  • guacamole k podávání, podle chuti (nemusí být)

Postup přípravy

  • KROK 1

    Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a 5 minut opékejte cibuli. Vhoďte pepř a opékejte další 2 minuty, poté přidejte sladkou kukuřici, chipotle pastu a rýži. Dobře promíchejte a ještě restujte asi 1-2 minuty.

  • KROK 2

    Přidejte černé fazole a vývar. Přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a poté přidejte polovinu kuřete a koriandr. Sundejte z plotýnky a nechte 2-3 minuty odpočinout, a poté nalijte hotovou polévku do misek.

  • KROK 3

    Přidejte zbytek kuřete a koriandr. Pokud chcete, servírujte polévku s kopečkem guacamole a zakysanou smetanou navrchu.

reklama
reklama
reklama
reklama