Mexická kuřecí polévka s divokou rýží
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Snadné
- 4 porce
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžička olivový olej
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
- 200 g kukuřice, mražená nebo z plechovky
- 1-2 lžíce chipotle pasta (použili jsme Discovery)
- 250 g vařená rýže mix dlouhozrnné a divoké (použili jsme Uncle Ben's)
- 400 g konzervované černé fazole, opláchnuté a sceděné
- 1,3 l kuřecí vývar
- 2 ks vařená kuřecí prsa, bez kůže, roztrhaná na vlákna
- 1 malý svazek koriandr, nasekaný
- zakysaná smetana nízkotučná, k podávání, podle chuti (nemusí být)
- guacamole k podávání, podle chuti (nemusí být)
Postup přípravy
- KROK 1
Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a 5 minut opékejte cibuli. Vhoďte pepř a opékejte další 2 minuty, poté přidejte sladkou kukuřici, chipotle pastu a rýži. Dobře promíchejte a ještě restujte asi 1-2 minuty.
- KROK 2
Přidejte černé fazole a vývar. Přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a poté přidejte polovinu kuřete a koriandr. Sundejte z plotýnky a nechte 2-3 minuty odpočinout, a poté nalijte hotovou polévku do misek.
- KROK 3
Přidejte zbytek kuřete a koriandr. Pokud chcete, servírujte polévku s kopečkem guacamole a zakysanou smetanou navrchu.