reklama

  • 1 lžička olivový olej
  • 1 cibule
    jemně nakrájená
  • 1 zelená paprika
    nakrájená na kostičky
  • 200 g kukuřice
    mražená nebo z plechovky
  • 1-2 lžíce chipotle pasta
    (použili jsme Discovery)
  • 250 g vařená rýže
    mix dlouhozrnné a divoké (použili jsme Uncle Ben's)
  • 400 g konzervované černé fazole
    opláchnuté a sceděné
  • 1,3 l kuřecí vývar
  • 2 ks vařená kuřecí prsa
    bez kůže, roztrhaná na vlákna
  • 1 malý svazek koriandr
    nasekaný
  • zakysaná smetana
    nízkotučná, k podávání, podle chuti (nemusí být)
  • guacamole
    k podávání, podle chuti (nemusí být)

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal347
  • tuky7g
  • nasycené1g
  • sacharidy45g
  • cukry5g
  • vláknina5g
  • proteín29g
  • sůl0.48g

Postup přípravy

  • krok 1

    Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a 5 minut opékejte cibuli. Vhoďte pepř a opékejte další 2 minuty, poté přidejte sladkou kukuřici, chipotle pastu a rýži. Dobře promíchejte a ještě restujte asi 1-2 minuty.

  • krok 2

    Přidejte černé fazole a vývar. Přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a poté přidejte polovinu kuřete a koriandr. Sundejte z plotýnky a nechte 2-3 minuty odpočinout, a poté nalijte hotovou polévku do misek.

  • krok 3

    Přidejte zbytek kuřete a koriandr. Pokud chcete, servírujte polévku s kopečkem guacamole a zakysanou smetanou navrchu.

reklama
reklama
reklama
reklama