Míchaná vejce s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Přejít na suroviny
- 1 lžíce olej
- 100 g krevetyvařené (rozmražené, pokud jsou zmražené)
- kousek o velikosti palce zázvor(není třeba oloupat), nastrouhaný
- 1 hrst výhonky mungočerstvé
- 4 jarní cibulkanakrájená
- 4 vejcerozšlehaná
- 1 lžíce sojová omáčkaplus další podle chuti
- kcal296
- tuky20g
- nasycené4g
- sacharidy2g
- cukry0.1g
- vláknina1g
- proteín28g
- sůl3.81g
Postup přípravy
krok 1
Ve woku nebo pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání restujte krevety na vysoké teplotě po dobu 30 sekund, dokud nezačnou trochu chytat barvu. Přidejte zázvor, fazolové výhonky a polovinu jarní cibulky a za stálého míchání opékejte dalších 30 sekund, poté stáhněte plamen a vlijte vejce.
krok 2
Nechte několik sekund ztuhnout, poté lehce promíchejte stěrkou, aby ztuhla i tekutá vejce na povrchu. Jakmile jsou vajíčka zcela pevná, přidejte sójovou omáčku a nechte několik sekund prohřát. Podávejte posypané zbytkem nakrájené jarní cibulky a podle chuti dochuťte sójovou omáčkou.