reklama

  • 1 lžíce olej
  • 100 g krevety
    vařené (rozmražené, pokud jsou zmražené)
  • kousek o velikosti palce zázvor
    (není třeba oloupat), nastrouhaný
  • 1 hrst výhonky mungo
    čerstvé
  • 4 jarní cibulka
    nakrájená
  • 4 vejce
    rozšlehaná
  • 1 lžíce sojová omáčka
    plus další podle chuti

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal296
  • tuky20g
  • nasycené4g
  • sacharidy2g
  • cukry0.1g
  • vláknina1g
  • proteín28g
  • sůl3.81g

Postup přípravy

  • krok 1

    Ve woku nebo pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání restujte krevety na vysoké teplotě po dobu 30 sekund, dokud nezačnou trochu chytat barvu. Přidejte zázvor, fazolové výhonky a polovinu jarní cibulky a za stálého míchání opékejte dalších 30 sekund, poté stáhněte plamen a vlijte vejce.

  • krok 2

    Nechte několik sekund ztuhnout, poté lehce promíchejte stěrkou, aby ztuhla i tekutá vejce na povrchu. Jakmile jsou vajíčka zcela pevná, přidejte sójovou omáčku a nechte několik sekund prohřát. Podávejte posypané zbytkem nakrájené jarní cibulky a podle chuti dochuťte sójovou omáčkou.

Varianta pro vegetariány:

Místo krevet orestujte tofu nebo přidejte jinou zeleninu, jako je kotvičník, čínské zelí nebo vařené jedlé kaštany.

reklama
reklama
reklama
reklama