Míchaná vejce s krevetami
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- 2 porce
Suroviny
- 1 lžíce olej
- 100 g krevety, vařené (rozmražené, pokud jsou zmražené)
- kousek o velikosti palce zázvor (není třeba oloupat), nastrouhaný
- 1 hrst výhonky mungo čerstvé
- 4 jarní cibulka, nakrájená
- 4 vejce, rozšlehaná
- 1 lžíce sojová omáčka, plus další podle chuti
Postup přípravy
- KROK 1
Ve woku nebo pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání restujte krevety na vysoké teplotě po dobu 30 sekund, dokud nezačnou trochu chytat barvu. Přidejte zázvor, fazolové výhonky a polovinu jarní cibulky a za stálého míchání opékejte dalších 30 sekund, poté stáhněte plamen a vlijte vejce.
- KROK 2
Nechte několik sekund ztuhnout, poté lehce promíchejte stěrkou, aby ztuhla i tekutá vejce na povrchu. Jakmile jsou vajíčka zcela pevná, přidejte sójovou omáčku a nechte několik sekund prohřát. Podávejte posypané zbytkem nakrájené jarní cibulky a podle chuti dochuťte sójovou omáčkou.