reklama

Suroviny

  • 1 lžíce olej
  • 100 g krevety, vařené (rozmražené, pokud jsou zmražené)
  • kousek o velikosti palce zázvor (není třeba oloupat), nastrouhaný
  • 1 hrst výhonky mungo čerstvé
  • 4 jarní cibulka, nakrájená
  • 4 vejce, rozšlehaná
  • 1 lžíce sojová omáčka, plus další podle chuti

Postup přípravy

  • KROK 1

    Ve woku nebo pánvi rozehřejte olej a za stálého míchání restujte krevety na vysoké teplotě po dobu 30 sekund, dokud nezačnou trochu chytat barvu. Přidejte zázvor, fazolové výhonky a polovinu jarní cibulky a za stálého míchání opékejte dalších 30 sekund, poté stáhněte plamen a vlijte vejce.

  • KROK 2

    Nechte několik sekund ztuhnout, poté lehce promíchejte stěrkou, aby ztuhla i tekutá vejce na povrchu. Jakmile jsou vajíčka zcela pevná, přidejte sójovou omáčku a nechte několik sekund prohřát. Podávejte posypané zbytkem nakrájené jarní cibulky a podle chuti dochuťte sójovou omáčkou.

Varianta pro vegetariány:

Místo krevet orestujte tofu nebo přidejte jinou zeleninu, jako je kotvičník, čínské zelí nebo vařené jedlé kaštany.

reklama
reklama
reklama
reklama