
Mini řízky s česnekovou omáčkou
- Příprava a čas vaření
- Příprava
- Vaření
- Velmi snadné
- Porce 4
Přejít na suroviny
- 500 g kuřecích stehenfilety
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejcerozšlehaná
- 140 g strouhanky
- 75 g másla
- 4 stroužky česnekujemně nasekané
- 200 g zakysané smetany
- 1/2 svazku petrželkyjemně nasekaná
- směs listových salátů(volitelné), k podávání
Nutriční hodnoty: per serving
- kcal693
- tuky43g
- nasycené25g
- sacharidy40g
- cukry3g
- vláknina2g
- proteín36g
- sůl1g
Postup přípravy
krok 1
Zapněte troubu na 220 °C/200 °C ventilátor/plyn 7. Kuřecí stehenní řízky vložte mezi 2 kusy potravinářské fólie a naklepte na tloušťku asi 1 cm. Kuřecí maso pak nakrájejte na kousky velikosti sousta.
krok 2
Mouku, vejce a strouhanku dejte na 3 samostatné talíře. Mouku osolte, pak v ní obalte kousky kuřete, následně obalte ve vejcích a nakonec ve strouhance.
krok 3
Obalené kuře dejte na plech a pečte 10-12 minut.
krok 4
Mezitím v malé pánvi dejte rozpustit máslo, poté vmíchejte česnek a 3-4 minuty restujte, dokud nezměkne. Ztlumte oheň, zašlehejte zakysanou smetanu a většinu petrželky a okořeňte podle chuti. Omáčku servírujte v malé misce stranou, do které se mohou namáčet kousky hotového kuřete.