reklama

  • 500 g kuřecích stehen
    filety
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 vejce
    rozšlehaná
  • 140 g strouhanky
  • 75 g másla
  • 4 stroužky česneku
    jemně nasekané
  • 200 g zakysané smetany
  • 1/2 svazku petrželky
    jemně nasekaná
  • směs listových salátů
    (volitelné), k podávání

Nutriční hodnoty: per serving

  • kcal693
  • tuky43g
  • nasycené25g
  • sacharidy40g
  • cukry3g
  • vláknina2g
  • proteín36g
  • sůl1g

Postup přípravy

  • krok 1

    Zapněte troubu na 220 °C/200 °C ventilátor/plyn 7. Kuřecí stehenní řízky vložte mezi 2 kusy potravinářské fólie a naklepte na tloušťku asi 1 cm. Kuřecí maso pak nakrájejte na kousky velikosti sousta.

  • krok 2

    Mouku, vejce a strouhanku dejte na 3 samostatné talíře. Mouku osolte, pak v ní obalte kousky kuřete, následně obalte ve vejcích a nakonec ve strouhance.

  • krok 3

    Obalené kuře dejte na plech a pečte 10-12 minut.

  • krok 4

    Mezitím v malé pánvi dejte rozpustit máslo, poté vmíchejte česnek a 3-4 minuty restujte, dokud nezměkne. Ztlumte oheň, zašlehejte zakysanou smetanu a většinu petrželky a okořeňte podle chuti. Omáčku servírujte v malé misce stranou, do které se mohou namáčet kousky hotového kuřete.

reklama
reklama
reklama
reklama