Mini vánoční dort
- Příprava a čas vaření
- Celkový čas
- Snadné
- 1 kus
Skip to ingredients
Suroviny
- 1 lžíce meruňkový džem, jemný, tekutý
- 200 g marcipán
- 300 g bílá cukrářská hmota (fondán)
- zlatý nebo stříbrný sprej, jedlý
- jedlé zlaté kuličky
- stuha
- 1 8cm široký mini vánoční dortík, odebraný ze středu vánočního věnce (viz 'hodí se k')
Postup přípravy
- KROK 1
Použijte meruňkový džem na polevu vašeho mini dortu. Zakryjte marcipánem a 250 g bílé fondánové polevy připravené k rolování.
- KROK 2
Vyválejte dalších 50g polevy a pomocí vykrajovátek vykrajujte sněhové vločky nebo hvězdičky – můžete je nastříkat zlatým nebo stříbrným jedlým sprejem, aby vypadaly opravdu dramaticky. Nalepte je na dort trochou tekuté polevy, mezi hroty umístěte jedlou zlatou kouli a přidejte hezkou stuhu.