reklama

Suroviny

  • 1 lžíce meruňkový džem, jemný, tekutý
  • 200 g marcipán
  • 300 g bílá cukrářská hmota (fondán)
  • zlatý nebo stříbrný sprej, jedlý
  • jedlé zlaté kuličky
  • stuha
  • 1 8cm široký mini vánoční dortík, odebraný ze středu vánočního věnce (viz 'hodí se k')

Postup přípravy

  • KROK 1

    Použijte meruňkový džem na polevu vašeho mini dortu. Zakryjte marcipánem a 250 g bílé fondánové polevy připravené k rolování.

  • KROK 2

    Vyválejte dalších 50g polevy a pomocí vykrajovátek vykrajujte sněhové vločky nebo hvězdičky – můžete je nastříkat zlatým nebo stříbrným jedlým sprejem, aby vypadaly opravdu dramaticky. Nalepte je na dort trochou tekuté polevy, mezi hroty umístěte jedlou zlatou kouli a přidejte hezkou stuhu.

reklama
reklama
reklama
reklama